SAHOL Hedef Fiyatı | SAHOL Hisse Yorum | SAHOL Teknik Analiz

SAHOL hisse senedi, Borsa İstanbul'un en değerli 30 şirketinden biri olmakla birlikte en köklü şirketlerinden biridir. SAHOL raporumuzda hissenin, hedef fiyatı ve geleceğine gelin hep birlikte göz atalım.

SAHOL Hedef Fiyatı | SAHOL Hisse Yorum | SAHOL Teknik Analiz

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.

Hacı Ömer Sabancı'nın kuruculuğunu üstlendiği şirketin temelleri 17.04.1967 tarihinde resmi olarak atılmış ve şirket 30 yıl ardından halka arz kararı almıştır. Şirketin halka arz kararı almasındaki en büyük etken varlıklarını artırırken yeni yatırımlar yapabilecek alanı da sağlayabilmekti.

Halka arz kararını 1997 yılının 7. aydında fiilen gerçekleştiren Ömer Sabancı Holding, halka arz olduğu andan itibaren pay piyasalarında işlem kodu SAHOL olarak yoluna devam etti.

Genel Müdürlük koltuğunda Mehmet Göçmen'in oturduğu SAHOL şirketinin sermayesi 2.040.403.931 TL olmakla birlikte piyasa değeri ise 28.504.442.916 TL'dir.

SAHOL hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

1- SAHOL hisse yorum
2 - SAHOL hisse hedef fiyatı
3 - SAHOL  hisse alınır mı?
4 - SAHOL hisse temettü
5 - SAHOL hisse teknik analiz

SAHOL hisse

SAHOL Hisse | Günce Analiz

SAHOL hisseleri Borsa İstanbul içerisinde şu endekslere dahil; BIST TÜM / BIST TEMETTÜ / BIST MALİ / BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK / BIST 30 / BIST HOLDİNG VE YATIRIM / BIST TEMETTÜ 25 / BIST 50 / BIST İSTANBUL / BIST 100 / BIST YILDIZ.

SAHOL hissesi enflasyonun çokça altında getiri sağlarken endekse ise neredeyse paralel bir getiri sağlamaya yaklaşmıştı. Borsa İstanbul'da yaşanan yıl sonu enflasyon rallisinde tarihi zirvesini 17.50 üzerine kadar götüren SAHOL hisseleri şu an 14 lira etrafında işlem görmeye devam ediyor. 

 SAHOL Yorum

SAHOL hisse yorumlarına siz de katkıda sağlansın istiyorsanız aşağıda yorumlar kısmını kullanabilirsiniz. Temettü verimliliği olarak yılda bir kere genellikle Nisan aylarında temettü dağıtımı gerçekleştiren SAHOL hisseleri için 2 yıllık yatay kanal bu yıl kırılım gerçekleştirdi. Bu kırılımın üzerinden tekrar geri çekilen SAHOL hissesi  şu an için geçmişten gelen yatay kanalın tepesinden bulduğu destek ile tekrar yükselişini güçlendirmek istiyor.

SAHOL Hisse Hedef Fiyat

Sabancı Holding hisselerinin hedef fiyatları ile ilgili hem düşüş hem yükseliş yanlısı analistlerin yorumlarını sizler için derledik.

SAHOL hisse yükselecek mi?: SAHOL şirketinin dolar yükümlülüğü veya dolar borcunun çok fazla olmaması şirketin doların hareketlerinden nispeten daha az etkilenmesine neden oluyor. Endekste yaşanan enflasyon rallisinde ise dolarla birlikte paralel şekilde yükseliş gösteren SAHOL hisseleri 2022 yılında yaşanmaya olası olarak devam edecek enflasyon sorunlarının hisse fiyatlarına pozitif yansıyacağını düşünen analistler SAHOL hisselerindeki hedef fiyatı ise 18 - 26 TL arasında. 

SAHOL hisse düşecek mi?:  SAHOL hisse fiyatlarında düşüş yaşanacağını öngören analistler ise konu ile ilgili fikirlerini şöyle dile getiriyor. Hisse fiyatlarında yaşanan yüksek volatilite ve şirketin hisse paylarında arka arkaya yaşanan tüm zamanların en yüksek seviyesinin gelmesi hisse de yorgunluğa neden oldu. 2-3 yıllık yatay kanal içerisinde hareketler yapan SAHOL'ün bu kanal üzerinde kalması hayli zor görünüyor. Analistler bu süreçte tahmin hedef fiyatı olarak 7-11 lira arasında bir kanal oluşturacağı görüşüne sahipler. 

 SAHOL Hisse Teknik Analiz | SAHOL Formasyon

SAHOL hisse teknik analiz

Sabancı Holding hisse fiyatları ile ilgili yapılacak en doğru karar kanal seviyelerini göz ardı etmemek olarak gözüküyor. Bunun dışında hissede teknik destek ve direnç  seviyeleri ise şöyle sıralanıor,

Destekler: 13.47 - 12.33 - 10.85
Dirençler: 14.29 - 15.07 - 16.03 - 17.65

 SAHOL Hisse Alınır Mı?

SAHOL hisselerinde ve diğer tüm hisselerde aynı yatırım tavsiyesini vermemiz SPK tarafından yasak durumdadır. Fakat sosyal medya veya internet üzerinden alacağınız sözde tüyo, tavsiyeler sizlere ve yatırım için ayırdığınız paraları zarara uğratabilir. Kendi kararlarınızı almak paranızı kendinizin yönetmesi finansal piyasalarda size her zaman güç katacağı gibi bunun en temel şekilde nasıl yapılacağından da kısaca bahsedelim.

* SAHOL hisse geçmişte benzer hareketleri yapmış mı? Yaptıysa devam formasyonu nasıl olmuş?

* SAHOL hisse fiyatlarının tarihi zirvesi kaç? Şu anki fiyata kıyasla dolar bazlı yüksek mi yoksa ucuz mu kalmış?

* SAHOL hisse bilançosu ne durumda?

* SAHOL yeni yatırımları olacak mı?

* SAHOL hisse mevcut yatırımları ne durumda?

* SAHOL hisse F/K kaç?

* SAHOL hisse PD/DD kaç?

Bu sorulara cevap verdikten sonra hisseyi almak ya da almamak için mutlaka bir fikre sahip olacaksınız. Soruları yanıtladıktan sonra sizlerde hisse ile ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

SAHOL Hisse Temettü

Sahol hisse temettü

SAHOL HACI OMER SABANCI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 83.75
Satış 83.8
Değişim -1.4%
Son Değer 83.75
En yüksek 85.55
En düşük 83.5
Haftalık Değişim -3.3467%
Aylık Değişim 1.5151%
Yıllık Değişim 38.5442%
Etiketler