TOASO Hedef Fiyatı | TOASO Hisse Yorum | TOASO Teknik Analiz

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, Borsa İstanbul'un en değerli 30 şirketinden biri olmakla birlikte Türkiye'nin en köklü şirketlerinden biridir. TOASO raporumuzda hissenin, hedef fiyatı ve geleceğine gelin hep birlikte göz atalım.

TOASO Hedef Fiyatı | TOASO Hisse Yorum | TOASO Teknik Analiz

TOFAS TURK OTOMOBIL FABRIKASI A.Ş.

1968 yılının ilk ayında temelli atılan, otomobil ve yedek parça üretimi alanında faaliyet göstermeye başlayan Tofaş, 1991 yılında halka arz işlemlerine başladı ve 1991 yılının ikinci yarısında pay piyasalarında işleme konu olmaya başladı. 

Genel Müdürlük koltuğunda Cengiz Eroldu oturan Tofaş şirketinin ödenmiş sermayesi, 500.000.000 TL'dir. Ayrıca Tofaş şirketinin piyasa değeri toplam 40.850.000.000 TL seviyelerine kadar ulaşmış durumda. 

Son açıkladığı bilançoda ise şirketin net karı 6.856.708.000 TL'dir. 

TOASO hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

1- TOASO hisse yorum
2 - TOASO hisse hedef fiyatı
3 - TOASO hisse alınır mı?
4 - TOASO hisse temettü
5 - TOASO hisse teknik analiz

TOASO hisse

TOASO Hisse | Güncel Analiz

TOASO hissesi 2021 yılında hem endeks üzerinde hem de enflasyon üzerinde getiri sağlayarak yatırımcısının yüzünü güldürmüştü. TOASO 2022 yılının başına da çok hızlı başladı ve yeni yıla girdiğimiz şu günlerde endekste son 2 gündür büyük yeşil mumlar yakmaya devam ediyor. Bunun sebeplerinden birisi artan otomobil fiyatları olurken bir diğer sebebi ise yaşanan çip krizinin çözüme ulaşması. 

 TOASO Hisse Yorum

Temettü verimliliği nispeten yüksek olan TOASO şirketi, 2010 tarihinden bu yana lesintisiz temettü dağıtımına devam ediyor. Bunun yanı sıra tüm dünyanın çip krizi ile boğuştuğu dönemde üretimlerine ara vermemeye ve hem çalışanı hem vatandaşı mağdur etmeyeceğini dile getirmemesiyle takdirleri üzerinde toplamıştı.

 TOASO Hedef Fiyat

TOASO hissesinde potansiyel gelecek fiyatlaması ile ilgili birden fazla görüşü sizinle buluştururken, siz değerli okurların da yorumları neler? Aşağıda yorum kısmından bize iletmeyi unutmayın.

TOASO hisse yükselecek mi?: TOASO hissesinin yükseleceğini düşünen analistlerin argümanı, global anlamda yaşanan çip krizinde 2022 yılıyla birlikte sona gelineceğine dair bir fikir birlikleri var. Bu sebeple TOASO hisse fiyatlarının gelecekte daha da artış göstereceğine var artık 3 basamaklı bir seviyeye geleceğine inanıyorlar. 

TOASO hisse düşecek mi?: TOASO hisse fiyatlarının düşeceğini düşünen analistler ise tam tersi fikirde... çip krizi etkisinin henüz tam anlamıyla çözülemediğinin bu sebeple hisse fiyatlarının geçtiğimiz yıla nazaran çok fazla artış gösteremeyeceğini düşünüyorlar. Fiyat olarak ise 29-43 lira arası olarak görülüyor. 

 TOASO Hisse Teknik Analiz | TOASO Formasyon Analizi

TOASO hisse analiz

Teknik açıdan çok güçlü duruş sergileyen TOASO hisselerinde, yükselen kanalın çok dik olması stop seviyelerinin çok yakında olmasına neden oluyor. Bu sebeple hisse de trade yapan yatırımcı sayısı çok fazla. Buna rağmen hissede orta ve uzun vade yatırımcının büyük dalgalar halinde almasının fiyatları koruyabilme ihtimalini artırıyor.

TOASO hisse teknik destek ve dirençler şöyle sıralanıyor,

Destekler: 82.65 - 72.25 - 64.40
Dirençler: 86.20 - 95.15 - 99.75

TOASO Hisse Alınır Mı? 

TOASO hisselerinde ve diğer tüm hisselerde aynı yatırım tavsiyesini vermemiz SPK tarafından yasak durumdadır. Fakat sosyal medya veya internet üzerinden alacağınız sözde tüyo, tavsiyeler sizlere ve yatırım için ayırdığınız paraları zarara uğratabilir. Kendi kararlarınızı almak paranızı kendinizin yönetmesi finansal piyasalarda size her zaman güç katacağı gibi bunun en temel şekilde nasıl yapılacağından da kısaca bahsedelim.

* TOASO hisse geçmişte benzer hareketleri yapmış mı? Yaptıysa devam formasyonu nasıl olmuş?

* TOASO hisse fiyatlarının tarihi zirvesi kaç? Şu anki fiyata kıyasla dolar bazlı yüksek mi yoksa ucuz mu kalmış?

* TOASO hisse bilançosu ne durumda?

* TOASO yeni yatırımları olacak mı?

* TOASO hisse mevcut yatırımları ne durumda?

* TOASO hisse F/K kaç?

* TOASO hisse PD/DD kaç?

Bu sorulara cevap verdikten sonra hisseyi almak ya da almamak için mutlaka bir fikre sahip olacaksınız. Soruları yanıtladıktan sonra sizlerde hisse ile ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

TOASO Hisse Temettü

toaso hisse temettü

TOASO TOFAS TURK OTOMOBIL FABRIKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 262.5
Satış 262.75
Değişim 1.25%
Son Değer 262.5
En yüksek 265.5
En düşük 259
Haftalık Değişim -2.2346%
Aylık Değişim 2.1979%
Yıllık Değişim 34.8039%
Etiketler