Türkiye Afrika'da altın aramaya başlıyor

Yerli bir şirket Afrika'nın Güney Sudan bölgesinde altın aramaya başlayacağını açıkladı. Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong açıklamalarıyla daha fazla Türk yatırımcıyı ülkelerine beklediğini söyledi.

Türkiye Afrika'da altın aramaya başlıyor

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong, konuyla ilgili bölgemizdeki madenlerde çalışma yapmak isteyen birçok şirket var bunlardan 5 tanesi arama ruhsatı aldı. Büyükelçi Majok Guandong, başta tarım, gıda, turizm ve madencilik alanında daha fazla yatırımı Türkiye'den beklediklerini dile getirdi.

17-18 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi öncesi Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong iki ülke arasındaki ilişkileri anlatan birçok açıklamalarda bulundu.

 Büyükelçi Majok Guandong, 'Türkiye ile ilişkilere çok önem veriyoruz' dedi. 

Güney Sudan'ın bağımsızlığına kavuşmasından önceden de Türkiye ile sıkı ilişkiler içerisinde olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin Güney Sudan'ın bağımsızlık kazanmasından öncede o bölgede ofis açtığını ve bağımsızlık kazanılmasının hemen arından ofisi büyükelçiliğe çevirdiğini söyleyen büyükelçi, Türkiye ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz dedi.

Ticaret hacmi 22 milyar dolar oldu!

Henüz yeni bağımsızlık kazanmış bir ülke olması nedeniyle baştan aşağı inşası için gerekli faaliyetleri sürdürecek şirketlerin azlığı Güney Sudan'ı kaynak aramaya itekliyor. Bu kaynağı sağlayabilecek birçok Türk şirketi olduğunu söyleyen büyükelçi ülkenin tekrar inşa için Türkiye'den yatırım desteği beklediklerini dile getirdi.

Bununla birlikte THY'nin de gelecek yıldan itibaren Güney Sudan'a sefer düzenlemeye başlamasıyla birlikte turizm ve diğer birçok alanda ilerleme kaydedeceğini söyleyen büyükelçi, Güney Sudan için 22 milyar dolarlık yıllı ticaret hacminin yetersiz olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte 22 milyar doların THY seferleri ile birlikte çok daha yukarı çıkaracağına emin olduğunu da sözlerine ekledi.

Madenlerimizle en çok Türk şirketler ilgileniyor

Altın madenlerine en çok yatırımın ve ilginin Türk şirketlerinden olduğunu dile getiren büyükelçi şimdiye kadar 5 Türk şirketin madencilik sertifikası aldığını söyledi. Daha fazla yatırım almak istediklerini söyleyen Büyükelçi Majok Guandong, gıda, tarım ve turizm alanında yatırım almaya devam etmek istediklerini söyledi.

Etiketler