Faizsiz bedava kredi veriyorlar, işte o bankalar!

Faizsiz kredi, sıfır faizli ve aldığınız borcu aynı tutarda hiçbir masraf ödemeden vadeli bir şekilde geri ödeyebildiğiniz kredi türüdür. 

Faizsiz bedava kredi veriyorlar, işte o bankalar!

 Günümüzde çoğu insan maddi olarak sıkıntıya düşebilir ve paraya ihtiyaç duyabilir. Maddi ihtiyaçlarımızı bir şekilde karşılıyoruz tabi ama faiz ödemeden bir arkadaştan borç alır gibi borç nasıl bulabiliriz ki? İşte karşınızda sıfır faizli, geri ödeme koşulları cazip kredi imkanları. 

 

Faizsiz kredi nedir?

Faizsiz kredi, sıfır faizli ve aldığınız borcu aynı tutarda hiçbir masraf ödemeden vadeli bir şekilde geri ödeyebildiğiniz kredi türüdür. 

  

Faizsiz kredi veren bankalar

1- ING Bank

2- Akbank

 

ING bank faizsiz 5 bin TL kredi

ING bank, Turuncu Ekstra programına dahil olan bireylere 5 bin liraya kadar faizsiz kredi vermektedir. İlgili krediyi alabilmek için iki opsiyonunuz var.

1- Öncelikle ING Bank'ta bir hesabınız olmalı.

2- Ardından, ING Bank Turuncu Ekstra programına katılmalısınız.

3- Bu program dahilinde faizsiz kredi alabilmek için harcama veya birikim limiti vardır.

4- Buna göre, Turuncu Ekstra kartınızla aylık en az 1.000 TL harcama yapmak veya vadesiz TL hesabınızda en az 2,500 TL bulundurmak koşuluyla hiçbir faiz veya masraf ödemeden 5 bin TL kredi alabilirsiniz.

5-  Kredi ödendiği sürece her ay alınabilir. Örneğin 5 bin liralık krediyi aldınız diyelim, eğer bu krediyi bir ay içerisinde ödersiniz, ödemeniz bittikten sonra tekrar alabilirsiniz. Fakat yukarıda da bahsedildiği gibi hesabınızda sürekli en az 2.500 TL tutmak veya kartınızla en az 1 bin lira harcamış olma koşuluyla.

Faizsiz bedava kredi veriyorlar, işte o bankalar! - Resim : 1

Akbank faizsiz 5 bin TL hoşgeldin kredisi

Akbank, yeni hesap açan müşterilerine 5 bin TL faizsiz hoşgeldin kredisi veriyor.  Kampanyaya katılmak için, Akbank'ta hesap açmak dışında hiçbir koşul yok.

 

Ziraat bankası faizsiz kredi veriyor mu?

Ziraat Bankası ne yazık ki faizsiz kredi vermemektedir. Fakat uygun faiz koşullarıyla sizlerde rahatlıkla kredi alabilirsiniz. 

 

Faizsiz ihtiyaç kredisi esnafa faizsiz kredi

Faizsiz ihtiyaç kredisi alabileceğiniz bankalardan biri  Halkbank'tır. Halkbank, esnafa uyguladığı faizsiz kredilerle bilinmektedir. Aşağıda hangi esnaf tipinin hangi miktarda faizsiz kredi alabileceği belirtilmiştir.

Kaybolmaya yüz tutan meslek kolları için faizsiz kredi

Eğer, (el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık) gibi mesleğiniz varsa, hiçbir faiz ödemeden kredi alabiliyorsunuz.

 

Ustalık belgesi olan ve yeni işyeri kurmuş kişilere kredi

En az bir yıllık ustalık belgesine sahip olan ve kendi ustalık alanında son bir yıl içinde işletme kurduğunu belgeleyen kişiler Halkbank kredisi almaya hak kazanmaktadır. 

Genç girişimci ve esnaflara kredi

30 yaşını doldurmamış genç girişimci ve esnaflara 0 faizle 100 bin TL'ye kadar kredi verilmektedir. Kampanyadan yararlanabilmek için, kişinin 30 yaşını doldurmamış olması ve  Halkbank'ta hesabı olması gerekir.



Faizsiz kredi başvurusu

Faizsiz kredi başvurusu genellikle reddedilmektedir. Fakat bazı bankalar, özellikle kredi notu yüksek, düzenli olarak bankadan maaşını alan, bankada belirli bir miktar birikimi olan veya zaman zaman uygulanan kampanyalardaki özelliklere uyan kişiler 1 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar geniş bir bantta faizsiz kredi alabiliyorlar. Faizsiz kredi ile ilgili takipleri kendi bankanız aracılığı ile yapabilir ve diğer bankaların haberlerini takip edebilirsiniz.


Kuveyt Türk faizsiz kredi

Kuveyt Türk, islami bankacılık anlayışı ile hareket eden ve bu şekilde bankacılık hizmeti veren bir bankadır. Kuveyt Türk asla kredi vermez, bunun yerine finansman sağlar. İkisi arasındaki fark nedir diye soracaksınız tabi ki, hemen anlatalım.

1- İslami bankacılıkta faiz karşılığı para alım satımı olmaz.

2- Bunun yerine, bankaya başvurursunuz ve satın almak istediğiniz ürünü banka sizin yerinize alır ve size geri satar.

3- Örneğin bir ev almak istiyorsunuz ama paranız yok.

4- Kuveyt Türk'e gidiyorsunuz ve ben şu evi almak istiyorum diyorsunuz.

5- Kredi puanınıza, geçmişinize, varsa ticari ve ücret geçmişinize bakılıyor.

6- Onay aşamasından geçtikten sonra banka o evi sizin için satın alıyor peşin para ile.

7- Diyelim ki ev 500 bin lira olsun, banka bu evi satın alıp size 600 bin liraya satıyor.

8- Daha sonra bunu taksitlerle sizden geri alıyor. Bu şekilde faiz olmamış, sadece ticaret olmuş oluyor, yani banka ticari aracı oluyor, para satmıyor.