İş kurmak isteyen kişilere 270 bin TL’ye kadar destek veriliyor

İş kurmak isteyen kişilere uzun zamandır destek veriliyor. Yeni iş kuracak olan kişilere verilen bir destek de KOSGEB’den oldu. İş kurmak isteyen kişilere 270 bin TL’ye kadar destek veriliyor

İş kurmak isteyen kişilere 270 bin TL’ye kadar destek veriliyor

İş kurmak isteyen kişilere uzun zamandır destek veriliyor. Yeni iş kuracak olan kişilere verilen bir destek de KOSGEB’den oldu. KOSGEB’e başvuru yapan kişiler bazı şartları yerine getirdiği zaman girişimci programları çerçevesinde destek alabilecek. Bu program kapsamında 65 bin TL, ileri girişimci programı çerçevesinde ise 270 bin TL’ye kadar hibe desteği alacak.

İşsizliğin giderek artış gösterdiği bugünlerde hemen herkes kendi işinin patronu olabilmek için çaba gösteriyor. Fakat bir iş kurmak için ciddi bir sermaye ve zaman gerekmektedir. Emek ve zaman kısmı da kişinin iş kurmasını zorlaştırmaktadır. Tam da bu esnada KOSGEB destekleri devreye girmektedir. Yeni iş kurmak isteyen kişilere KOSGEB tarafından yeni girişimci programı kapsamında destek verilmektedir. Verilen bu destek işletmeler ilk kurulduğunda onları destekleyerek uzun soluklu olmasını sağlayıp onlara destek veriyor.

Geleneksel girişimci ve ileri girişimci programı nedir?

KOSGEB desteği

Geleneksel girişimci programı adıyla bilinen bu program işletmeler ilk kurulduğu zaman destekleyerek onların tutulmalarını ve istihdam edilmesini sağlıyor. İleri girişimci programı ise küresel piyasada aktif olarak yer alan, marka olacak ihracat yapacak, daha fazla istihdam oluşturmak için destek verilmektedir. Başvuru yapan kişiler belirli şartları yerine getirdiği zaman geleneksel girişimci programı adı altında 65 bin TL, ileri girişimci programı kapsamında 270 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmektedir.