Müdahale sonrası dövizde son durum

Günün erken saatlerinde 15 bandına yaklaşan dolar, Merkez Bankası müdahalesinden sonra düşüşe geçti. Peki şu anki döviz durumu ne?

Müdahale sonrası dövizde son durum

Dolar bugün kendi rekorunu bir kez daha egale etti ve yeni bir tarihi zirveyi yaşadı. 14,63 lirayı gören doların sabah saatlerindeki hızlı yükselişi, piyasalarda panik havası oluşturdu. 15 lira bandına yaklaştığı sıralarda ise duruma Merkez Bankası doğrudan müdahale etti.

Merkez Bankası’nın son haftalar içerisinde dövize yaptığı dördüncü müdahale bugün öğle saatlerinde gerçekleşti. Piyasaların hareketlendiği saatlerde hızlı bir ivme ile atağa kalkan dolar, 14,63’ü görünce Merkez Bankası’nın müdahalesi sonucu 14,16’ya kadar geriledi.

Dolar, 17.22 itibariyle 14 lira 6 kuruştan işlem görüyor. Öte yandan gün içerisinde 16,03’ü gören Euro ise şu sıralar 15,86’dan alıcı bulmakta.

Gram Altında Son Durum

Altının da nasibini aldığı yükseliş sonrası şu anda gram altın 809 liradan alıcı buluyor. Müdahale sonucu yüksek bir ivme ile atağa kalkan doların yükselişi tersine çevrilmeye çalışılsa da akla yakın zaman önce gerçekleşen üç doğrudan müdahale daha geliyor. Çünkü en son birkaç hafta önce Merkez Bankası doların 13 bandını aşması sonucu yine doğrudan piyasaya müdahale etmiş; bankalar bir süreliğine al-sat işlemlerini durdurmuş ve dolar 12’lere kadar çekilmişti. Ancak bu düşüş sürdürülebilir olmamış ve kısa zamanda yeniden 13 bandına çıkmıştı.

Etiketler