Müjde! Akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamla beraber benzin, mazot ve LPG fiyatı çift haneli rakamlara ulaştı. Araç sahipleri tarafından akaryakıt fiyatlarına gelen zam canlarını sıkmaya yetti.

Müjde! Akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamla beraber benzin, mazot ve LPG fiyatı çift haneli rakamlara ulaştı. Araç sahipleri tarafından akaryakıt fiyatlarına gelen zam canlarını sıkmaya yetti. Gelen zamlarla beraber çift haneli rakama ulaştığından dolayı akaryakıt fiyatlarında tarihi indirim için tarih verildi. Akaryakıt fiyatları eski haline dönüyor mu? İşte, detaylar…

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yaşanan artışın geçici olduğu yapılan açıklamalarda belirlenirken bu konu hakkında açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalardan sonra petrol fiyatlarında son zamanlarda yaşanan yüksek oranlı artışın geçici olduğu ve önümüzdeki aylarda normale döneceği ifade edildi.

Akaryakıt fiyatları yükseldi!

Güncel akaryakıt fiyatları hakkında bazı bilgiler paylaşıldı. Yapılan açıklamalar kapsamında Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel ölçü olarak kullanılmakla beraber petrolün varil fiyatı son bir yılda %60’a yakın artışla 80 dolara yükseldikten sonra koronavirüsün yeni Omicron varyantı ve İran ile tekrar başlayacak olan nükleer anlaşma müzakeresiyle ilgili kaygılardan çekildiği 75 dolar bazında hareket ediyor.

Bir süre daha yüksek kalabilir

Akaryakıt fiyatlarının düşüş yaşanması beklenirken yapılan açıklamalara bakıldığında akaryakıtın bir süre daha yüksek kalacağı açıklandı. Petrolde yaşanan bu fiyat artışıyla, temelde üretim ve rafinerinin talep artış hızına yetişmemesinden kaynaklanmaktadır. Diğer endüstrilerde gördüğümüz gibi ABD’de yüksek enflasyon oranına yol açan bazı olgular petrol endüstrisinde de yaşanmaktadır. Petrol ve doğalgaz üretiminde talep artışını yakalamaya çalıştığına işaret ederek talep artış hızının beklentileri yüksektir.

Akaryakıt indirim

Akaryakıtta indirim bekleniyor

Akaryakıtta yaşanan dalgalanmalar sebebiyle benzin, motorin ve LPG fiyatlarının daha makul seviyeye çekilmesi beklenmektedir. Akaryakıt fiyatlarında indirim yapılması beklenirken zam dalgasının da durması ve akaryakıt fiyatlarında indirim olması bekleniyor. Konuyla ilgili detaylı bilgiler geldiği takdirde www.birborsa.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de bizi takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.