Toplam 1.6 milyon kişiye 1150 TL para verilecek!

Kış mevsimine kısa süre kala doğalgaz yardım desteği sıklıkla araştırılmaktadır. Yapılan son açıklamalardan sonra doğalgaz yardımı başvurusuyla ilgili araştırmalar sıklaştırıldı.

Toplam 1.6 milyon kişiye 1150 TL para verilecek!

Doğalgaz yardım desteği herkes tarafından araştırılmaya başlandı. Son yapılan kabine toplantısı sonrası Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz tüketim desteği ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki, Doğalgaz tüketim desteği nedir? Doğalgaz yardım başvurusu nasıl yapılır? Gibi soruların cevabını siz değerli okurlarımıza vermek istiyoruz.

Doğalgaz yardımı nedir?

Doğalgaz yardımı olarak adlandırılan yardım ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından verilen yakıt desteğine verilen addır. Son zamanlarda yaşanan Rusya ile Ukrayna arasında yaşanmakta olan savaşla beraber Avrupa ülkelerinde gaz sıkıntısı yaşanmaya başladı. Bu gaz sıkıntısının yaşanması ve kış mevsimine kısa bir süre kalması doğalgaz ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı başkanlığında yapılan Kabine Toplantısının hemen ardından endişelerin yersiz olduğu söylenirken doğalgaz yardımı ile ilgili de araştırma yapılmaya başlandı. Doğalgaz yardımı nedir?

Doğalgaz desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara kış aylarında verilen doğalgaz yardımına başvurular 5 Eylül Pazartesi günü başladı. Doğalgaz yardımı başvurularının e-devlet üzerinden yapıldığını ve ihtiyaç sahiplerine verildiğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından:

Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız" denilmişti.

Doğalgaz yardımı kimlere verilir? 

Doğalgaz yardımı başvuru şartları vatandaş tarafından sıklıkla araştırılırken en çok araştırılan konuların başında doğalgaz yardımı kimlere verilir? Sorusu oldu. Doğalgaz yardımından, doğalgaz alt yapısı bulunan ihtiyaç sahibi olan ve doğalgaz aboneliği olan tüm vatandaşlar faydalanabilecek. Doğalgaz tüketim desteği ihtiyaç sahibi vatandaşlara 450 TL ile 1150 TL arasında farklılık göstermektedir.

Doğalgaz yardımı

Doğalgaz yardımı şartları nelerdir?

Doğalgaz yardımı başvuru şartları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Bakan Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada:

"Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak" denildi.

Doğalgaz yardımı desteğinden faydalanmak için ihtiyaç sahibi olmak ilk şarttır. İhtiyaç sahibi olmayan ve Sosyal Dayanışma Vakfına kayıtlı olmayan kişilere doğalgaz desteği verilmektedir. Verilen doğalgaz desteği 450 TL ile 1150 TL tutarında destek verilecektir.