FED'in faiz artırma beklentileri arttı! Goldman'dan faiz tahmini

FED'in bu ay gerçekleştireceği para politika toplantısında 75 baz puanlık faiz artışı beklentisi kuvvetlendi. Çok uluslu ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs ise bankadan faiz artırım beklentisini yükseltti.

FED'in faiz artırma beklentileri arttı! Goldman'dan faiz tahmini

ABD Merkez Bankası FED'in  20-21 Eylül’deki faiz kararı yaklaşırken 75 baz puanlık faiz beklentisi oldukça güçlendi.

FED'in para politikasındaki kafa karışıklığı uzun sürse de artık 75 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılmakta. 

Bununla beraber CME'nin FedWatch aracına göre, FED'in bu ay gerçekleştireceği toplantısında oranları 75 baz puan artırma ihtimali yüzde 74 seviyesindeyken, 50 baz artırma ihtimali ise yüzde 26 olarak kaydedildi. CME'nin daha önceki faiz artırma tahmini ise, önceki gün yüzde 73 seviyesindeyken, bir ay önce 5 Ağustos 2022'de yüzde 68 seviyesindeydi.

FED'in faiz artırma beklentileri arttı! Goldman'dan faiz tahmini - Resim : 1

FED'in 75 baz puanlık faiz artışı güçlendi

Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan bir açıklamaya göre,  "Fed, Başkan Jerome Powell'ın işsizliği artırsa bile enflasyonu düşürme vaadinin ardından bu ay faiz oranlarını yüzde 0,75 daha artırma yolunda görünüyor. 20-21 Eylül'deki politika toplantısı öncesinde yapılan son kamu açıklamalarında ve röportajlarda art arda üçüncü 0,75 puanlık faiz artışına ilişkin piyasa beklentilerini düşürecek çok az şey var." ifadelerine yer verildi.

FED'in para politika faizi ihtimali bir süre önce yüzde 55 ihtimalle 50 baz puan olurken yüzde 45 ihtimalle de 75 baz puan olarak bekleniyordu.

Yatırım bankası olan Goldman Sachs ise bankanın Eylül ve Kasım aylarındaki toplantılarından çıkacak kararlara dair tahminlerini yükseltti.

Daha önce Eylül'de 50 baz puan, Kasım'da 25 baz puan faiz artırımı bekleyen Goldman Sachs uzmanları, 20-21 Eylül toplantısında faizi 75 baz puan ve Kasım ayında 50 baz puan artıracağı beklentilerini açıkladı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler
Fed