Doğalgaz desteği ne zaman yatırılacak? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Ekonomik yönden zorluk çeken vatandaşlara destek olunması amacıyla devlet tarafından doğalgaz desteği verilmektedir. Verilen destek ile ilgili detaylar gelmeye başladı.

Doğalgaz desteği ne zaman yatırılacak? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak yardımlarla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklama sonrasında doğalgaz yardımı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Özellikle kış aylarında yüksek gelen faturalardan şikayetçi olan vatandaşları bir nebze de olsa rahatlatacak olan doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz desteği ne zaman yatırılacak? İşte, detaylar…

Hemen her yıl dar gelirli vatandaşlara sunulan doğalgaz desteği ile ilgili başvurular alınmaya başlandı. Özellikle kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklama yaptı. Dar gelirli vatandaşa doğalgaz desteğinin yanı sıra icralık borçların silinmesi de gündeme geldi.

Doğalgaz desteği başvuruları ne zaman?

Devlet tarafından verilen doğalgaz desteği başvuruları 5 Eylül tarihinden itibaren e-devlet üzerinden yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Özellikle ihtiyaç sahiplerine verilen doğalgaz desteği Türkiye genelinde bulunan tüm vatandaşlara verilecektir. Türkiye’de doğalgaz kullanan ihtiyaç sahibi vatandaşların destekten faydalanacağı açıklandı.

Doğalgaz desteği ne zaman yatırılacak? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 1

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Doğalgaz desteği başvurusu yapmak isteyen kişilerin e-devlet platformu üzerinden gereken başvuru formunu doldurarak başvuru yapması gerekir. Başvurular yapıldıktan sonra gereken değerlendirme sonunda eğer şartlar karşılanıyorsa doğalgaz desteği ödemeleri hesaplara otomatik olarak her ay yatırılmaktadır.

Doğalgaz desteğinden faydalanmak için e-devlet üzerinden başvuru yapmak yeterli olacaktır. Karşınıza çıkan başvuru formundaki bilgileri doldurarak başvuruyu yapabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Doğalgaz desteği ne zaman yatırılacak?

Doğalgaz desteği başvurusu yapan kişilerin başvuruları gereken incelemelerden geçip onaylandıktan sonra ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacaktır. Banka hesabı olmayan kişilere PTT üzerinden TC Kimlik numaralarıyla çekmeleri sağlanacaktır.

Doğalgaz desteği programından her hanenin faydalanacağını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından:

“İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvuruların başladı. Önceki dönemimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına aldık. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek denildi.”

Doğalgaz desteği ne zaman yatırılacak? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 2

Doğalgaz desteği ne kadar?

Doğalgaz desteği tutarı 450 TL ile 1150 TL arasında değişiklik gösteriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre:

“Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak” denildi.