Tasfiye etmek ne demek? Borçların tasfiye edilmesi ne anlama geliyor?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bazı kişilerin borçlarının tasfiye edileceği açıklanmıştı. Peki, Tasfiye etmek ne demek?

Tasfiye etmek ne demek? Borçların tasfiye edilmesi ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada icra takibine düşen ihtiyaç sahibi vatandaşların 2 bin TL ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz açıklamasının ardından tasfiye etmenin anlamı araştırılmaya başlandı. Peki, tasfiye etmek ne demek? Borçların tasfiye edilmesine anlama geliyor?

Tasfiye etmek ne demek?

 Son zamanlarda sıklıkla kullanılan tasfiye etmek sözü arama motorları üzerinde de sıklıkla araştırılmaya başlandı. Tasfiye etmek demek Türk Dil Kurumuna göre arıtmak, temizlemek anlamlarına gelmektedir.

Borçların tasfiye edilmesi ne anlama geliyor?

İhtiyaç sahibi vatandaşların 2 bin TL’ye kadar olan icralık borçlarının tasfiye edilmesi Cumhurbaşkanı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Borçların tasfiye edilmesi demek borçlu ve alacaklı arasında borcu bitiren anlaşmanın yapılması demektir. Resmi şekle tabii olmasa da bu sözleşmenin noter tarafından onaylanması delil niteliğinde olacaktır.

TBMM’ye geldikten sonra yapılacak düzenleme kapsamında 2 bin TL2y kadar olan borçlar icradan düşecek. Ailelerin borçlu olduğu şirketler de icraya verdiği alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider gösterip vergiden düşebilecekler.

Borçların tasfiye edilmesi

5.5 Milyon kişi icradan kurtulacak!

İcra takibine düşmüş olan ve elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi borçlardan dolayı adına icra açılmış olan kişiler icradan kurtulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısından sonra:

"Bugün kamuoyuyla paylaşmak istediğimiz bir başka müjdemiz de icra takibine düşmüş dosyası bulunan vatandaşlarımızla ilgilidir. Bilindiği gibi hükümet olarak, bir yandan ülkemizin ihtiyacı olan altyapı ve üstyapı yatırımlarını yaparken diğer yandan refahı artırmak ve bu refahı adil dağıtmak için çalışıyoruz. İşçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ücretlerinde önemli iyileştirmeler yaptık. Çiftçilerimizi memnun eden adımlar attık. Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. Buna göre 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz. İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5 buçuk milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır" denilmişti.