TOKİ'de ödeme planı değişti mi? Vatandaşların aylık ödemeleri ne zaman başlayacak?

Tarihin en büyük sosyal konut projesi TOKİ'nin ödeme planı değiştirildi. Vatandaş evi teslim aldıktan sonra ödeme yapmaya başlayacaktı ama artık bu durum değişti.

TOKİ'de ödeme planı değişti mi? Vatandaşların aylık ödemeleri ne zaman başlayacak?

TOKİ, sosyal konut projesinde daha önceden açıklanan ödeme şartları artık değişti. Başvuruda bulunan veya bulunacak kişiler tarafından sosyal konut projesi üzerinde araştırmalar devam ediyor.

TOKİ'de ödeme planı değişti mi? Vatandaşların aylık ödemeleri ne zaman başlayacak? - Resim : 1

TOKİ aylık ödeme sistemini değiştirdi

Sosyal konut projesinde 608 bin değerinde olan 2+1 dairelerin aylık ödemesi 2 bin 280 lira ve 240 ay vadeli olarak sunuldu. Projede yer alan 850 bin değerinde olan 3+1 dairenin aylık ödemesi ise 3.187 lira 240 ay vadeli olarak belirlendi. Bunun üzerine TOKİ'nin resmi internet sitesinde 'konutun teslimini takip eden ay' olarak belirtilen ödeme planı bugün “Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlatılacaktır” şeklinde değiştirildi.

Ödemeler sözleşmeden sonra başlayacak

Vatandaşın merak ettiği ve araştırdığı TOKİ projesinde ödeme planı artık değişti. Sosyal konut projesinde ev alma hakkı kazanan vatandaşlar normal şartlarda evi teslim aldıktan sonra aylık ödemelerine başlayacaktı. Son gelen düzenleme ile beraber kuradan bir ay sonra hak sahipleri taksit ödemelerine başlayacak.

Dar gelirli vatandaşların ev hayali ile başvuruda bulunduğu TOKİ projesine başvuru bedeli 500 TL olarak belirlendi. e-Devlet üzerinden başvuruda bulunacak vatandaşlar ödemelerini Ziraat Bankası ve Halkbank'a yapabilecek. Başvuru tarihi 31 Ekim'e kadar devam edecekken, e-Devlet üzerinden yapılan başvuru tarihleri ise 28 Ekim'de sona erecek.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com