TOKİ 500 TL başvuru ücreti geri alınıyor mu? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihin en büyük konut projesini dün gerçekleştirilen törenle açıkladı. Açıklamanın ardından dar gelirli ailelerin sosyal konut projesinde detaylarını yakından araştırmaya başladı. TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, peşinat ne kadar, kaç vade yapılıyor? Detaylar haberimizde

TOKİ 500 TL başvuru ücreti geri alınıyor mu? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi

Tarihin en büyük sosyal konut proje detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Vatandaşların TOKİ projesi hakkında araştırma yapmaya başladı. TOKİ projesine nasıl başvuru yapılır? Başvuru ücreti ne kadar? TOKİ projesine başvurular iade ediliyor mu? İşte detaylar...

TOKİ 500 TL başvuru ücreti geri alınıyor mu? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi - Resim : 1

TOKİ başvuru ücreti ne kadar?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığınca yürütülen çalışmada dar gelirlileri ve yoksul aileleri konut sahibi yapmak için başlatılan projede başvuru bedeli 500 TL olarak belirlendi. 

TOKİ başvuru ücreti nasıl ve nereye yatırılır?

Tarihin en kapsamlı sosyal konut projesi TOKİ bağlantısıyla hayata geçirilecek. Başvuru bedeli 500 TL olarak belirlenen TOKİ projesinde bahsedilen tutarı yatırmak için vatandaşlar Ziraat Bankası ve Halkbank'ın yolunu tutacak ve faizsiz şekilde ev sahibi olabilecekler.

TOKİ başvuru ücreti geri alınıyor mu?

TOKİ projesine başvuruda bulunan vatandaşlar üzerinden kura seçimi gerçekleştirilecek. Bununla beraber kurada çıkmayan kişiler, kura tarihinden 2 gün sonra Ziraat Bankası şubelerine başvuruda bulunarak yatırmış oldukları ücretleri geri alabilecek. 

TOKİ 500 TL başvuru ücreti geri alınıyor mu? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi - Resim : 2

TOKİ 2+1 peşinat ve aylık taksit ödemesi ne kadar?

Sosyal konut projesi 81 ilde hayata geçecek. Bunun yanında 250 bin konut 2+1 ve 3+1 daireleri kapsayacak. 

TOKİ projesinde 2+1 olan dairelerin fiyatı 608 TL olarak belirlendi. Bu dairelere sahip olmak için 60 bin TL peşinat verilmelidir.  2+1 dairenin aylık ödemesi ise 2 bin 280 TL olacak. Vatandaşlar evi 240 ay vade ile satın alacak.

TOKİ 3+1 peşinat ve aylık taksit ödemesi ne kadar?

TOKİ projesinde 3+1 olan dairenin fiyatı 850 bin TL olarak belirlendi. Bu kapsamda yararlanmak isteyen vatandaşlar peşinat olarak 85 bin TL vermesi gerekmekte. 3+1 evin aylık ödemesi ise 3 bin 187 TL. Kişiler 240 vadeyle eve sahip olabilecekler.

TOKİ 500 TL başvuru ücreti geri alınıyor mu? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi - Resim : 3

TOKİ ne zaman teslim edilecek?

Sosyal konut projesinin tanımında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımı. Ülkemizin her yerinde, yüz binlerce yeni sosyal konutun, konut arsasının ve iş yerinin inşa sürecini başlatıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine devam ettiği konuşmasında TOKİ projesinin ilk temelinin yılbaşında atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, amaçlarının ilk süreçte azami olarak 2 yıl içerisinde bitirip vatandaşlara teslim etmek olduğunu belirtti. 

TOKİ sosyal konut başvurusu nasıl yapılır?

Ülkemizde 81 ilde yapılacak olan TOKİ sosyal konut projesine başvurular başladı. Binlerce vatandaşın merak ettiği konu ise başvuru nasıl gerçekleştirilir? Başvuru tarihi bugünden itibaren başlayıp 31 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar ise e-Devlet üzerinden T.C kimlik numaralarını ve kullanıcı şifrelerini girerek başvuru yapabilecek.

TOKİ e-devlet başvuru ekranı!

Ülke genelinde yapılacak olan 250 bin adet TOKİ sosyal konut projesine başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi gereken işlem için 'bu linke tıklayabilir'