İş arayanlara müjde! Bakanlık personel alımı yapıyor! KPSS şartı..

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel almak için kolları sıvadı. Bakanlık bünyesinde çeşitli kadrolara 455 memur alımı gerçekleştirilecek. Memur alım şartları nelerdir? KPSS şart mı? Hangi kadrolara alım yapılacak? İşte detaylar...

İş arayanlara müjde! Bakanlık personel alımı yapıyor! KPSS şartı..

İş arayanlara müjde bu seferde Hazine ve Maliye Bakanlığından geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 455 memur alımı yapılacak. Her pozisyon için başvuru tarihleri farklılık gösteriyor. İşe girmek isteyen kişilerin yakından araştırdığı sorular arasında KPSS şartı merak ediliyor. Peki hangi pozisyona ne kadar personel alımı olacak? Başvuru şartları nelerdir? 

İş arayanlara müjde! Bakanlık personel alımı yapıyor! KPSS şartı.. - Resim : 1

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı başvuru şartları 

İş başvurusunda bulunacak olan kişilerde şu şartlar aranacak:

* TC vatandaşı olması ve kamu haklarından mahrum olmaması,

* Görevine engel olacak herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması,

* Başvuru yapacak kişinin sabıka kaydı bulunmaması,

* Erkek adayların askerlik görevini yapmış olması.

KPSS şartı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan memur alımına KPSS şartı getirildi. Bunun üzerine iş başvurusunda bulunacak adayların 2020 veya 2021 yıllarında girdikleri KPSS sınavında en az 70 puan almaları gerekmekte.

hazine ve maliye bakanlığına personel alımı

Hangi pozisyonlara ne kadar personel alımı olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 455 memur alımı gerçekleştirirken, 15 bilişim personeli, 40 uzman yardımcısı ve 400 mali hizmetler uzman yardımcısı alınacağı belirtildi. 

Bilişim personeli başvurusu 

Bilişim kadrosuna 15 kişilik bir alım gerçekleştirilecek. Bunun yanında  bir kıdemli bilgi güvenliği uzmanı, bir veri analisti, bir uzman veritabanı yöneticisi, bir kıdemli uzman veri tabanlı yöneticisi, bir kıdemli altyapı ve sistem mimarı, bir bilgi güvenliği uzmanı, dört yazılım geliştirme uzmanı, bir veri mühendisi, bir sistem yöneticisi alınacak. Öte yandan P3 puan türüyle alım gerçekleştirilirken, son başvuru tarihi 19 Eylül.

Uzman yardımcısı başvurusu

Bakanlık tarafından yapılan alımlarda bu alan iki şekilde gerçekleştirilecek. Bununla beraber hukuk fakültesinden mezun olan 10 memur ile iktisat,  Siyasal Bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler bölümlerinden mezun 30 kişilik kadro sağlanacak. Başvuru tarihi de yarın yanı 16 Eylül'de son buluyor.

Mali hizmetler uzman yardımcısı başvurusu

Bakanlık bünyesine bu kapsamda 400 kişilik kadro açıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile bu alana başvuracak adaylar 27 Ekim - 2 Kasım tarihlerinde başvuru yapabilecekler. Bu kadro için de KPSS şartı getirildi ve minimum 70 KPSS puanı gerekmekte.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com