Asgari ücrete yılbaşından önce zam! 7500 TL olacak

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren zam haberi ile ilgili iddialar gelmeye başladı.

Asgari ücrete yılbaşından önce zam! 7500 TL olacak

Bildiğiniz gibi en son asgari ücret zammı Temmuz ayında geldi. Gelen zamla beraber asgari ücret 5500 TL oldu. 2023 yılının asgari ücreti ise Aralık ayında belirlenip Ocak ayında geçerli oluyordu. Fakat bu yıl yapılan bir değişiklikten dolayı asgari ücret zammının Aralık ayından önce gelmesi bekleniyor. Daha erken zam yapılacağı iddiası asgari ücretli çalışanların dikkatini çekti.

Kasım ayında belirlenebilir!

Asgari ücret tutarı hemen herkesi ilgilendiren bir konu. Özellikle asgari ücrete gelen zamdan sonra enflasyon oranlarının da etkilenmesi vatandaşı da etkilemektedir. Bundan ötürü İşçi, memur ve memur emeklileri tarafından 2023 asgari ücret zammı araştırılmaktadır. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılacak toplantıdan sonra belirlenen asgari ücret ile ilgili bu yıl uzman isimlerden farklı görüş ortaya çıkmaktadır. Bu görüşlerden biri de asgari ücretin Kasım ayında belirlenecek olmasıdır.

Fakat asgari ücret tutarının net bir tutarda belirlenmesi için Aralık ayı enflasyon verilerinin belirlenmesi gerektiğini zaten biliyorsunuz. Yeni yıl asgari ücret tutarının Aralık ayında belirleneceğini zaten biliyoruz. Fakat artış gösteren zamlardan sonra asgari ücrete erken zam geleceği düşünülüyor.

Asgari ücrete zam

Asgari ücret 7500 TL

Uzun yıllar sonunda asgari ücrete ilk kez bu yıl ara zam yapılarak Temmuz ayında asgari ücret zamlandı. Vatandaşın nefes alması için yapılan zam aslında vatandaşa nefes aldırmayıp onların nefesini kesti. Yapılan ara zamdan sonra enflasyon ve hayat pahalılığı devam ettiğinden dolayı yeni bir ara zam yapılacağı da gündeme geldiği ortaya atılarak Kasım ayında yeniden bir zam yapılması bekleniyor.

Orta Vadeli Program kapsamında enflasyon eğer bu şekilde devam ederse yeni yılda 5500 TL olan asgari ücretin 7500 TL’ye kadar çıkacağı düşünülüyor. Şuan asgari ücret zammıyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Yeni açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.