Vatandaşlar çaresiz! Başvuru sayısı 1 milyonu aştı

Son zamanlarda maliyetlerle beraber kira fiyatları ve ev fiyatları artarken dar gelirliler için düğmeye basılan sosyal konut projesinde başvuru sayısı rekor kırdı. Sosyal konut projesinde başvuru sayıları ikinci günde 1 milyonu aştı.

Vatandaşlar çaresiz! Başvuru sayısı 1 milyonu aştı

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen tarihin en kapsamlı sosyal konut projesine talepler oldukça fazla. Başvuru sayıları sadece ikinci günde tam olarak 1 milyonu aştı. Bununla beraber bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşın tek hayali ev sahibi olmak.

sosyal konut projesinde başvuru sayısı 1 milyonu aştı

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 1 milyon 565 bin 841 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla dar gelirli ve yoksul aileleri konut sahibi yapacak olan projeye talepler oldukça fazla. Vatandaşlar en temel ihtiyaçlarından birine sahip olma hayali ile TOKİ projesine başvuru yapmaya devam ediyor. Saat 11.40 itibarıyla başvuru sayısı ikinci günde 1 milyon 565 bin 841'e ulaştı.

sosyal konut projesinde bankaya başvuran vatandaşlar

Sosyal konut projesinde başvuru ücreti iade ediliyor mu?

Durumu olmayan yoksul ailelere yönelik yapılan sosyal konut projesine başvuru bedeli 500 TL olarak belirlendi. Ödenecek olan tutar Ziraat Bankası ve Halkbank'tan vatandaşlar tarafından yatırılacak. Bunun yanında vatandaşın merak ettiği sorular arasında ilk sırada yer alan kura seçiminde adı çıkmayan vatandaşlara başvuru ücretleri iade edilecek mi? 

Başvuruyu ücretini yatırdıktan sonra kura seçiminde adı çıkmayan vatandaşlara kura tarihinden 2 gün sonra Ziraat Bankası şubelerine başvuru yaparak yatırdıkları 500 TL'yi geri alabilecek.

Sosyal konut projesine başvuru nasıl yapılır?

Ülke genelinde yapılacak olan TOKİ sosyal konut projesine başvurular 31 Ekim 2022 tarihine kadar e-Devlet üzerinden devam edecek. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C kimlik numaraları ile kullanıcı şifresini girerek başvuru yapabilir.

Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar buradan başvurularını gerçekleştirebilirler.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com