TOKİ arsa satışları nerede? TOKİ arsa satışı başladı mı? TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Peki, TOKİ arsa satışları nerede? TOKİ arsa satışı başladı mı? TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ arsa satışları nerede? TOKİ arsa satışı başladı mı? TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ vasıtasıyla 250 bin konut ve 100 bin arsa satışı yapılacağı duyurulmuştu. Ekim ayının sonuna kadar devam edecek olan başvurular için düzenlemeler geldi. 14 Eylül tarihinde başlayan satış başvuruları için toplam 5 milyona yakın başvuru yapıldı.. Türkiye genelinde yapılacak olan arsa satışlarının yerleri de belli oldu. TOKİ arsa satışı ödemeleri toplam 9 yılda eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenme kararı alınmıştı. Peki, TOKİ arsa satışları nerede?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında başvurular 14 Eylül tarihinde başladı. Bugün itibariyle 5 milyon başvuru almış olan ev başvuruları hala devam ediyor. TOKİ arsa satışı başvuruları ise hala başlamadı. TOKİ arsa başvuruları 10 Ekim 2022 ile 7 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. TOKİ arsa başvuruları yapıldıktan sonra imar planı çalışma sonucu arsaların belirlenmesi ve alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaat yapımıyla ilgili süreler belirlenecektir.

TOKİ arsa satışı başladı mı?

TOKİ arsa satışı başladı mı? sorusu arsa başvurusu yapacak kişiler tarafından araştırılmaktadır. TOKİ arsa satış başvuruları henüz başlamadı. 10 Ekim 2022 ile 7 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak olan başvurular için şartlar belli oldu. Başvuru yapacak kişiler imar planı çalışmaları sonucu arsaların belirlenmesi ve alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını beklemektedir. Arsaların teslim süreleri de ona göre değişiklik gösterecektir.

TOKİ arsa satışları nerede?

TOKİ arsa satışları Türkiye genelinde farklı farklı illerde yapılmaktadır. TOKİ arsa alımı sadece 40 ilde yapılacaktır. Arsa alımı illere göre dağılımları yapıldı. Bu kapsamda TOKİ arsa satışları: Adana, Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak illerinde yapılacaktır.

TOKİ arsa satışı

TOKİ arsa başvuru şartları nelerdir?

TOKİ arsa başvuru şartları başvuru yapmayı düşünen kişiler tarafından araştırılmaktadır. TOKİ arsa başvuru şartları arasında:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşından büyük olmak,
  • Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek,
  • İstanbul genelinde 18 bin TL, İstanbul dışında ise 16 bin TL geliri olması şarttır.

TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır? Sorusu arama motorları üzerinde araştırılmaya başlandı. TOKİ arsa başvuruları 10 Ekim 2022 ile 7 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak olmakla beraber başvuru esnasında istenilen belgeler ile beraber e-devlet üzerinden başvuru yapılabilecektir. Başvuru yapıldıktan sonra 500 TL başvuru ücretinin Ziraat Bankası veya Halk Bankası üzerinden yatırılması gerekir. TOKİ arsa başvurusuyla ilgili kura sonuçları ve tüm diğer duyurular da www.toki.gov.tr adresi üzerinden sunulacaktır. Başvuru esnasında istenilen belgeler ise ilerleyen günlerde yayınlanacaktır.