Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan açıkladı: 5.5 milyon vatandaşımız icradan kurtulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısında icralık borçlar ile ilgili karar çıktı.

Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan açıkladı: 5.5 milyon vatandaşımız icradan kurtulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen kabine toplantısı sona erdi. Kabine toplantısının önemli kararlarından olan icralık borçların silinmesi ile ilgili açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada 2 bin TL ve altındaki borçların tasfiyesi sağlandığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı: 2 bin TL altındaki borçlar silinecek

Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada icralık borçlarla ilgili açıklama yapıldı. Erdoğan tarafından:

İcra takibine düşmüş, dosyası bulunan vatandaşlarımızla ilgili müjdeli haberimiz var. Altyapı ve üstyapı yatırımları yaparken, refahı artırmak ve artan refahı adil dağıtmak için çalışıyoruz. Can ve mal emniyeti, huzur, refah, barış ve güven içinde yaşaması birinci önceliğimizdir. İşçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ücretlerine önemli iyileştirmeler yaptık. Buğday, arpa, çay, fındık, üzüm başta olmak üzere tüm ürünlere hakları olan fiyatları vererek çiftçilerimizi memnun eden adımları attık.

Vatandaşlarımızın bir kısmını icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022’den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir. İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme adımını, ekim ayında Meclis’in açılmasıyla Cumhur İttifakı’nın meclis grupları hemen atacaktır denildi.