Sweatcoin nedir? Sweatcoin ne işe yarar?

Sweatcoin, dünyanın en çok indirilen uygulamalarından biri. Adım attıkça Sweatcoin kazanmanıza imkan sağlayan uygulama Dünya Sağlık Örgütü, Apple, Amazon, Stake, Steam, Samsung gibi dünyanın en büyük kuruluşlarının desteğini almayı da başardı.

Sweatcoin nedir? Sweatcoin ne işe yarar?

Adım attıkça Sweatcoin kazanmanıza imkan sağlayan Sweatcoin uygulaması Dünya Sağlık Örgütü, Apple, Amazon, Stake, Steam, Samsung gibi dünyanın en büyük kuruluşlarının desteğini almayı başardı. Sweatcoin sağlıklı yaşam için yürüyüş yapmayı destekleyen bir sistem.

Sweatcoin platformunda 3 farklı şekilde para kazanabilirsiniz. Bunlar da şöyle:

- Yürüyüş yaparak

- Reklam izleyerek

- Arkadaşlarınızı davet ederek

Sweatcoin nedir?

Online spor uygulaması olan Sweatcoin, kullanıcıların attıkları adım sayısını kaydederek her 1000 adımda 'Sweatcoin' olarak ödeme yapıyor. Fakat elde edilen Sweatcoin'ler, uygulama içi ürün, tecrübe ve hizmet alımı için kullanılabilir.

Tekliflerin günlük olarak değiştiği piyasada, sağlık uygulamalarından son teknoloji ürünlere kadar Sweatcoin'le anlaşmış firmalardan alınabilir. Kullanıcılar isterlerse ellerindeki bütün Sweatcoinleri vakıflar tarafından açılan kitlesel fonlama kampanyalarına bağışlanabilir. 

Eskiden yalnızca dışarıdaki adımlarınızı ölçen Sweatcoin, 2019 yılından bu yana bütün adımlarınızı ölçüyor.

Sweatcoin uygulaması nasıl kurulur?

Öncelikle Sweatcoin resmi uygulamasının indirilmesi gerekir. Adınızı ve soyadını doğru bir şekilde yazdığınızdan emin olmalısınız. Çünkü harf hatası yaparsanız ödeme alamazsınız. Uygulamaya tercihleriniz dahilinde konum servislerine erişim izni verdikten sonra telefon numaranızı da doğrulamanız gerekmektedir. Ardından e-posta adresinizi de dikkatlice girdikten sonra hazır sayılırsınız. Sweatcoin uygulaması aracılığıyla adım atarak Sweatcoin kazanabilirsiniz.

Sweatcoin nedir? Sweatcoin ne işe yarar? - Resim : 1

Sweatcoin nasıl çalışıyor?

iOS ve Android üzerinde çalışan Sweatcoin, her iki işletim sisteminin uygulama mağazalarından telefon ve akıllı saatlere yüklenebilir. Uygulamasının yüklenmesinin ardından adınızı, telefonunuzu, mail adresini yazmanızı ve konum bilgilerinizi açmanızı ister. Sweatcoin firmasına göre GPS'in açılmasının istenmesinin nedeni, dışarıda attığınız adımların sayılması ve sistemin kötüye kullanımının engellenmesini sağlamaktır. Ayrıca bu noktada korkmanıza da gerek yok çünkü Sweatcoin, internet sitesinde kullanıcı verilerinin satılmayacağı yazıyor.

Uygulamada gerekli adımları gerçekleştirdiğinizde, ivmeölçer ve GPS sizin adımlarınızı ölçer. Şu an 1000 adım için 0,95 Sweatcoin ödeme yapıyor fakat kazandığınız Sweatcoinlerden yüzde 5 komisyon alınır. 

Sweatcoin ne işe yarar?

İngiliz Spor Hekimliği Dergisiyle birlikte yapılan çalışmaya göre, Sweatcoin kullanıcılarının spor aktiviteleri, normal kullanıcılara göre yüzde 20 oranında yükseldi. Öte yandan değişimlerin daha kalıcı olduğu ve insanları motive etmede başarılı olduğu da ortaya kondu.

Etiketler