Morgan Stanley, kriptolar için yeni bir araştırma bölümü kuruyor

Morgan Stanley, kripto odaklı yeni bir araştırma bölümü başlatmaya hazırlanıyor.

Morgan Stanley, kriptolar için yeni bir araştırma bölümü kuruyor

ABD'nin en büyük bankalardan biri olan Morgan Stanley, kripto odaklı yeni bir araştırma bölümü açmaya hazırlanıyor.

Wall Street'in mega bankalarından olan Morgan Stanley, Shhena Shah'ı özel kripto para araştırma ekini için lider kripto para birimi analisti olarak atadı.

Shah, sekiz yıldan fazla bir süredir Morgan Stanley'nin G10 para birimlerini içeren lider para stratejisti olarak çalıştı ve bankanın kripto hakkındaki faaliyetlerine katkıda bulunmuştur. Shah'ın yeni görevde kripto para birimlerinin hisse senetleri ve hazine ve şirket tahvilleri gibi sabit getirili yatırımlar üzerindeki etkisini analiz edeceğini açıkladı.

Banka yöneticileri, kripto para birimlerinin ve diğer dijital varlıkların küresel pazarlardaki artan öneminin farkında olduklarının altını çiziyor. Morgan Stanley, geçen yıl dijital varlıklara yöneldi ve Grayscale Investments'ın çeşitli yatırım fonları aracılığıyla Bitcoin'e yakınlaştı.

Mart ayında Morgan Stanley'in milyoner müşteriler için bir Bitcoin yatırım aracı tanıttığı açıklanmıştı. Morgan Stanley'in sonrasında JP Morgan'dan da benzer bir hamle gelmişti.

Son veriler geleneksel finans endüstrisinin kripto paralara olan ilgisinin arttığını gösteriyor. Piyasanın toplam hacmi 2.1 trilyon dolara yükseldi. Bu rakam yaklaşık bir yıl önce 250 milyar dolar düzeyindeydi.

Etiketler