Başarılı yeniden başlatma: Solana bir ağ hatasından sonra uyanıyor

Solana'daki Dram: Bir bot ordusu blok zincirini tıkadı ve ağ arızasına yol açtı. Solana birkaç saat hareketsiz kaldı. Ancak, geliştiriciler her şeyi açıklığa kavuşturuyor.

Başarılı yeniden başlatma: Solana bir ağ hatasından sonra uyanıyor

Boğalar kripto piyasasında tekrar tetikte. Toplam piyasa değeri, güne göre yüzde 3.4 arttı ve böylece tekrar 2,2 trilyon ABD dolarının oldukça üzerinde. Yüzde 4,2'lik bir fiyat artışıyla, en büyük on kripto para birimi arasında en iyi performans gösteren madalya Binance Coin'e (BNB) gidiyor. Bitcoin (BTC) yüzde 3,2 artışla geride kaldı. Ethereum (ETH) da yüzde 2,7 artışla önceki gün seviyesinden öne çıkıyor. Dogecoin (DOGE) yaklaşık yüzde 2 artarken, XRP ve Polkadot (DOT) yüzde bir kaşınıyor. Ancak, DOT haftalık performansı etkileyici. Sadece yedi gün içinde Polkadot yüzde 32 değer kazandı.

Cardano (ADA) ise Alonzo çatalından üç gün sonra nefes nefese kalıyor. Haberin yazıldığı saatte (11:45), ADA oranı yüzde bir kırmızıdır. Ancak günün kaybedeni Solana (SOL). Son birkaç haftanın en çok satanı yüzde ikilik bir fiyat düşüşüyle ​​biraz tökezliyor. Ancak son ağ tartışmaları göz önüne alındığında, bu katlanılabilir bir gerileme.

Botlar Solana'yı felç ediyor

Yüksek hızlı blok zinciri Solana, birkaç saat süren bir ağ hatası yaşadı. Her şey dün akşam başladı. Solana durum kaydı ilk olarak Twitter'da “ağdaki kaynakların tükenmesi” olduğunu yazdı . Başarısızlığa neyin neden olduğu başlangıçta tamamen açık değildi, “doğrulayıcılar olası bir yeniden başlatmaya hazırlanıyor”, ancak bu iyiye işaret değildi.

Yavaş yavaş bulmaca bir araya geldi. Ekip, başka bir tweet'te “Solana Mainnet Beta'nın işlem yükünde keskin bir artış gördüğünü” belirtti. Solana'da saniyede yaklaşık 400.000 işlemin yağdığı söyleniyor. Bu, yüksek performanslı blok zinciri için bile çok fazlaydı. "İşlemler, işlem işleme kuyruğunu doldurdu" ve "ağ çatallanmaya başladı."

Yeni başlangıç ​​eleştiri alıyor

Solana gerilim filmi bir bot seli tarafından tetiklendi. Dün, Grape Protokolü için bir İlk DEX Teklifi (IDO), Solana tabanlı DeFi protokolü Raydium aracılığıyla gerçekleştirildi.Solana Labs CEO'su Anatoly Yakovenko'ya göre, “Raydium IDO botları başlangıçta tokenleri almaya çalışıyor”. Saniyede 400.000 işlemin baskısı altında, Solana ağı daha fazla uzatmadan çöktü.

Başarılı olsun ya da olmasın, kurtarma operasyonu sadece onay almakla kalmadı. In Reddit forumlarında bazı Solana kullanıcıların yeniden başlatma ile kendi hoşnutsuzluk havalandırma. Bir kullanıcı, “Solana ekibinin blok zincirini kapatabilmesi, ağlarının merkezi olduğunu ve daha çok bir SQL sunucusu gibi olduğunu kanıtlıyor” diyor. Olay, Solana topluluğunda hala bazı tartışmalara neden olmalı.

Etiketler