Bat coin nedir?

Basic Attention Token (BAT) nedir? Basic Attention Token'ın avantajları nelerdir? Bat coin hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Bat coin nedir?

Basic Attention Token (BAT) nedir?

Basic Attention Token, Ethereum blok zincir ağına bağlı ERC-20 tabanlı ve BAT şeklinde kısaltılan bir kripto para birimidir. Dijital reklamcılık alanında faaliyet göstermek için Javascript, Netscape ve Mozilla kurucularından Brendan Eich liderliğinde piyasaya sürülmüştür.

BAT, dijital reklamcılık alanında büyük şirketlerin aldığı komisyonlara ve sistemlerinin kullanıcı taleplerini karşılamadığı düşüncesiyle ''Dijital Reklamcılık'' alanına yenilik getirmek amacıyla piyasaya sürülmüştür. BAT geliştiricileri, reklam veren, yayıncı ve kullanıcıları buluşturarak bütün tarafların kazançlı çıkacağı bir reklamcılık modeli geliştirmeyi hedeflemektedir.

BAT, kripto para birimini reklamcılık alanında kullanımda olan tek internet tarayıcısı 'Brave' adlı aynı şirketin yayınladığı tarayıcıdır. İlerleyen günlerde diğer internet tarayıcılarında da faaliyet göstermeyi amaçlamaktadır.

BAT nasıl çalışır?

BAT kullanıldığı blok zinciri tabanlı reklam ağı, Brave web ve mobil tarayıcısı kullanıcıları, reklam yayıncıları ve reklam verenler olmak üzere üç temel bileşenden meydana gelmektedir. Kullanıcılar, açık kaynaklı Chromium projesi üzerine kurulan hızlı, web 3.0 destekli Brave tarayıcısını kullanır. Brave web tarayıcısı, arka planda kullanıcılara, internet reklamlarından arındırılmış ve kullanıcıların gizliliğini koruyan web gezintisi deneyimi sağlamaktadır. 

Basic Attention Token'ın avantajları nelerdir?

BAT, dijital reklamcılık alanında, reklam verenlere, reklam harcamalarını en verimli biçimde ve doğru kitleye ulaştırmalarında yarar sağlamaktadır. Yayıncı sitelerde gereksiz reklamı engelleme ve reklam gelirlerinin adil olması yönünden avantaj sağlamaktadır. Kullanıcı açısından gereksiz ve ilgi alanı dışında reklamlarla karşılamamasına ve izlediği reklamlarda BAT üzerinde kazanç elde etmesine imkan tanımaktır.

Basic Attention Token'ın madenciliği var mı?

BAT, madenciliği yapılabilen bir kripto para türü değildir. Bütün BAT miktarı şirket tarafından üretilmektedir. 

Etiketler