SocGen dolar/TL ile ilgili açıklamalarda bulundu!

Merkezinin Paris'te bulunduğu Avrupa'nın ana finans şirketlerinden biri olan Fransız banka Société Générale (SocGen) Türkiye'de ekim ayında enflasyonun yüzde 87 seviyesinde zirveye ulaşacağını öngördü.

SocGen dolar/TL ile ilgili açıklamalarda bulundu!

Merkezinin Paris'te bulunduğu Fransız bankası Société Générale dolar/TL hakkında tavsiyelerde bulunurken, Türkiye'de enflasyonun ekim ayında zirveye ulaşacağını belirtti. SocGen, daha önce yaptığı açıklamada yıl sonu dolar/TL seviyesinin 22 olacağını belirtmişti. Bununla beraber dolar/TL'de uzun pozisyon tavsiye ettiğinin ek olarak altını çizdi.

socgen

SocGen, Türkiye'ye yönelik değerlendirmesinde enflasyonun zirvesinin yüzde 87 olacağını belirtirken, dolar/TL üzerinden de uzun pozisyon tavsiyesinin altını çizdi.

Société Générale (SocGen) CEEMEA Baş Baş Stratejisti Marek Drimal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yarın gerçekleşecek olan toplantısında para politikasında faiz artışı ile ilgili değişiklik beklemediğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunun Marek Drimal, “TÜİK’in yıllık resmi enflasyon verisinin Ekim ayında yüzde 87 ile tepe yapmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Drimal ek olarak, “Enflasyonun daha da ivme kazanması beklense de faiz artırımları ihtimal dışı olmaya devam ediyor” sözlerine yer verirken, TCMB'nin kredi büyümesini kısmak, döviz kurlarında caydırıcı çalışmalar yapmak ve Türk Lirasının desteklemek için faiz artırımı dışında diğer seçeneklere odaklanmasını beklendiği belirtti.

SocGen dolar/TL ile ilgili açıklamalarda bulundu! - Resim : 2

TCMB seçime kadar faiz kararını sabit tutabilir

Société Générale (SocGen) CEEMEA Baş Baş Stratejisti Marek Drimal, "TCMB için baz senaryolarının mevcut politikanın en azından gelecek yıl 18 Haziran’da planlanan seçime kadar devam etmesi" ifadesine yer verirken, "Bize göre sağlam turist gelirleri, muhtemelen şu anda, 2022’nin üçüncü çeyreğinde lira üzerindeki baskıları hafifletirken, kredi büyümesini kontrol eden önlemler ve TCMB’nin yükselen rezervleri de kış aylarında liranın kontrolsüz bir değer kaybı yaşamasının önüne geçecektir” açıklamasında bulundu.

Açıklamalara ek olarak, Türk Lirasının destek göremeyen dış dengeler nedeniyle değer kaybetmeyi sürdüreceğini söyleyen Marek Drimal, bu yılın sonunda dolar/TL tahmininin 22 seviyesinde olduğunu söyledi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5133
Satış 32.5187
Değişim -0.0307%
Son Değer 32.516
En yüksek 32.5881
En düşük 32.4062
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler