Kriz kâhini yeni bir senaryo daha duyurdu!

2008 yılında yaşanan krizi tahmin eden ünlü ekonomist yeni bir senaryo daha paylaştı. Nouriel Roubini, bu kez çok daha net konuştu.

Kriz kâhini yeni bir senaryo daha duyurdu!

2008 yılında yaşanacak küresel finans krizini öngören ve bu öngörüsü ile birlikte bir anda ünlü olmayı başaran Prof. Dr. Nouriel Roubini, teni bir senaryo daha ortaya attı. Amerikan ekonomisini sert bir inişin ya da sürekli seyreden enflasyon olabileceğini söyleyen profesör 2008'de Amerika'da başlayan finansal kriz ile alakalı daha öncesinde ciddi bir öngörü ile insanların karşısına çıkmıştı.

Nouriel Roubini, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Tarafından uygulanan agresif parasal sıkılaştırma politikasının göz önünde alınarak mevcut şekilde iki nokta olduğunu belirtti. Bu politikada serpilmiş ya da sürekli olarak yüksek enflasyon olacağını söyleyen Profesör Bloomberg televizyonuna verdiği röportajda gelecek dönemde yaşanacak kriz ile alakalı çok net açıklamalar gerçekleştirdi.

Nouriel Roubini, “FED'in faiz oranları yüzde 4'ün benim görüşüme göre dört buçuk ile 5'in üstüne çıkmalı.” ifadelerini kullandı. Ünlü ekonomist eğer bu durum gerçekleşmezse enflasyon beklentileri tamamen boşa çıkacak olursa da çok sert bir iniş olacak. Her iki durumda da sert bir iniş olacağı için enflasyonun kontrol etmek mümkün olmayacak.” Dedi.

Kriz kâhini yeni bir senaryo daha duyurdu!

‘Para politikası yeteri kadar sıkı değil'

 Ünlü ekonomist para politikaları konusunda da son derece düşünceli, sadece Amerika'da değil bütün dünya genelinde ciddi bir enflasyon ortamı ile karşı karşıya kaldıklarını ve bu nedenle de Amerikan Merkez Bankası'nın enflasyon kararını çok iyi bir şekilde vermesini ve uygulanması gerektiğini savunuyor. Bunun dışında ekonomi Çin'de katı salgın politikası ile birlikte Rusya Ukrayna Savaşı'nda dünya genelinde ciddi bir baskı yarattığını düşünüyor.

Etiketler