SEC eski Başkanı Jay Clayton’a bir dava daha : “XRP’yi yok etmek istedi.”

Eski SEC yöneticileri Jay Clayton ve William Hinman’a karşı toplu bir dava açıldı. Davayı duyuran Avukat Fred Rispoli açıklamasında bu ikilinin XRP Ledger Ağı’nı yok etmeyi hedeflediklerini iddia etti.

SEC eski Başkanı Jay Clayton’a bir dava daha : “XRP’yi yok etmek istedi.”

Gündemde adı hemen hemen her başlıkta davalarla anılan Ripple (XRP), yine bir dava gelişmesi ile karşımızda. Eski SEC yöneticileri Clayton ve Hinman toplu bir dava ile karşı karşıya. Davanın gerekçesi Avukat Fred  Rispoli’ ye göre XRP Ledger Ağı’nın bilerek hedef alınması ve SEC’de yapılan yolsuzluklar iddiası.

SEC’e daha önce de Ripple topluluğu dava açmıştı

Daha önce XRP topluluğundan on binlerce kişi toplu davalarla SEC karşısında yer almıştı. Bunlara eklenen son dava ise Avukat Fred Rispoli’ nin açtığı dava. Avukat, açtığı dava hakkında bir tweet dizisinde açıklamayı şu şekilde yaptı:

“Geçmişte adalet sağlamak ve kişisel hakları korumak için kurulmuş bir devlet kurumunda şu an yaşanan yolsuzlukları ve verilen rüşvetleri içeride olanlar biliyor. Bu dolandırıcılık sisteminin, Amerikan ve küresel inovasyonu, yani dijital varlıklar ve Blockchain teknolojisine karşı bir saldırı başlattığını da biliyoruz… Bu yenilik insanları borç köleliğinden kurtaran ve dünyanın geride kalmış, daha az şanslı ve daha fakir bölgelerine gerçek değer göndermelerini sağlayan bir teknolojidir. Eski sisteme göre çok daha az maliyetli olan bu yenilik, hayatta birçok alanda olduğu gibi, yerleşik sistemde büyük çıkarları olan bazılarını tehdit etti.”

Etiketler