AVAX’ın Olumlu Gidişatının Sebebi Avalanche’ın Finansman Gelişmesi!

Akıllı sözleşme platformu Avalanche ’ın ana şirketi Ava Labs 350 milyon dolarlık yeni fon sayesinde piyasa değerine değer katıyor. Değeri 5,25 milyar dolara yükseliyor. Bu gelişme AVAX değerinde yükseliş rüzgarı estirdi. Dün akşam saatlerinde %7 yükseldi.

AVAX’ın  Olumlu Gidişatının Sebebi Avalanche’ın Finansman Gelişmesi!

Avalanche akıllı sözleşme platformlarına bakıldığında  10,7 milyar dolarlık kilitli değerle 4.sırada bulunuyor. AVAX ise 21,75 milyar dolar değeriyle kripto paralar arasında 10.sırada.

AVAX ve Avalanche Ağı İlgileri Üzerine Toplayarak İlerliyor!

Bloomberg'in haberine göre Ava Labs, bu yüksek miktarlı yatırımı doğrulamış değil. Ancak haberin piyasaya çıkması AVAX üzerinde olumlu bir etki gösterdi. Dün akşam saatlerinden bu yana yüzde 7 civarında yükselişle 80 dolar değerine bir geri dönüş yaptı. İlk 10 Kripto para arasında değeri en çok artan varlık oldu.

Daha Önce de Benzer Yatırımlar Almıştı!

2021 Eylül ayında Avalanche, benzer bir yatırım turunda AVAX satışıyla 230 milyon dolarlık önemli bir yatırım almıştı. Ethereum alternatifi olarak akıllı sözleşme platformları arasındaki en güçlü projelerden olarak görüş belirtilen Avalanche’ın aldığı finansman önemli seviyede. Bu finansman ile Avalanche’ın Solana gibi diğer akıllı sözleşme platformlarıyla rekabetinde ben de buradayım diyeceğinin olası olduğunu gösteriyor.

Geçmiş dönemlerde Polychain Capital, Three Arrows ve Andreessen Horowitz gibi şirketlerden yatırım alan Avalanche güzel bir fon sağlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Luna Foundation Guard UST rezervlerine 100 milyon dolar değerinde AVAX eklediğinde geniş çaplı bir yankı uyandırdı.Bunun sebebi ise bir yandan Terra’nın kar amacı gütmeyen kuruluşu oluşundan da kaynaklanmıştı.

Bakalım önümüzde günlerde AVAX ‘ın yükselişi devam edecek mi ? Ava Labs ‘tan ise yeni yatırım haberleri çıkacak mı ?

AVAXTRY:BNN Avalanche Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 288.7
En yüksek 301.9
En düşük 287
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler