Tether güven kazanmak için şeffaflık hedefliyor!

En değerli sabit kripto varlık olarak dikkat çeken Tether'in yeni planları hakkında konuşan Tether Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, şirketin gelecekte güvenirliliğe ve şeffaflığa daha çok dikkat etmek istediğini belirtti. Ayrıca Paolo Ardoino icari borç senetleri...

Tether güven kazanmak için şeffaflık hedefliyor!

Sabit kripto varlık piyasasının zirvesinde yer alan Tether, yaptığı son resmi açıklamayla rezervlerinde bulunan ticari borç senetlerini azaltmak istediğini duyurdu.

Paris Blockchain Haftası Zirvesinde yer alırken CNBC kanalına konuk olan Tether Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, şirket bünyesinde yer alan ticari borç senetlerinin azaltılacağını söyledi. Gerekli planlamalar doğrultusunda böyle bir karar aldıklarının altını çizen Paolo Ardoino, attıkları yeni adımlarla geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 44'lük ticari borç senetlerinin şirket bünyesinde günümüzde yüzde 30 seviyelerine indiğini belirtti. Ayrıca konu hakkında detay veren Tether Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, ellerinde bulundurdukları senetlerin ABD hazine kağıtlarından oluştuğunu belirtti.

Tether tarafından gelen açıklamaların ardından ise kripto takipçileri, sabit kripto varlık piyasasının lideri olarak gözüken Tether'in rezervleri hakkında yeni bilgiler bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda birçok soru işaretine neden olan ve birçok kez gündeme gelen Tether rezervleri, özellikle yaratılan bilinmezlik nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri devlet kurumları tarafından birçok kez incelemeye alınıp, yakından takip edilmişti. Yapılan planlar doğrultusunda tamamen şeffaflık ilkesiyle yeni planlar yapan Tether tarafının, geçmişte alınan 41 milyon dolarlık cezanın da üstünü örterek yeni bir güven kazanımına gitmesi istediği tahmin ediliyor. Söz konusu adımlar hakkında düşüncelerini dile getiren Tether Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino de analistlerin tahminler gibi rekabetin artıyor olmasından kaynaklı güvenin ve şeffaflığın önemine dikkat çekti.

Tehter ne durumda?

En değerli sabit kripto varlık olarak bilinen USDT’nin anlık arzı, şu an için 82,67 milyar dolar seviyelerinde görülmeye devam ediyor. Elde edilen son bilgilerle en değerli üçüncü kripto varlık olarak listede yer alan USDT’nin arz payında ise son bir yılda yüzde 80'lik büyük bir artış gerçekleşti.