Sanal tacizin adı Metaverse! Bir kadın Metaverse'de tacize uğradı

2021 yılının en büyük teknolojik devrim sinyallerini verdiği Metaverse dünyasında en büyük etkiyi süper bilgisayarlar ve Metaverse yaratmıştı. Facebook öncü olarak çıktığı Metaverse dünyası yeni bir iddia ile çalkalanıyor. ABD vatandaşı bir kadın Meta içerisinde 3 erkek tarafından tacize uğradı.

Sanal tacizin adı Metaverse! Bir kadın Metaverse'de tacize uğradı

Meta evren 2021 yılında patlak vermiş ve tüm dünya tarafından yavaş yavaş tanınmaya başlamış durumda. Global arenada büyük şirketlerin de ilgisini üzerinde topladığı bu dönemde skandal bir iddia ortaya atıldı ve Meta evren akılları karıştırdı! 

ABD vatandaşı 43 yaşında Nina Jane Patel, Facebook'un yeni sanal dünyası Meta'ya kayıt olduğunu ve giriş yaptığı ve bu evren içerisinde gezinip keşif çalışmasına devam ederken 3 tane erkek dijital karakterin etrafını sardıktan sonra cinsel bir saldırıya uğradığını açıklaması sosyal medyada infial etkisi yarattı.

3 dijital erkek Mata evrende taciz etti!

Nina Patel, Facebook'un yeni evreni Meta'da bir avatar oluşturduktan sonra bu evreni keşif etmesi için yola koyuldu Meta evrende gezinirken yaşadığı olay sonrasında ise şaşkınlık içerisinde olayı basına taşıdı. Patel üç erkek avatarlı kişinin agresif bir şekilde taciz edildiğini duyurdu.

Olayın gerçekleştiği yer olarak ise Meta evrende bulunan park, bahçe ve kafe gibi bölgelerde yeni avatarlar ile etkileşime girilen bir bölgede yaşandığı bildirildi. Meta evrende oyuna giriş noktası olarak bilinen lobiye inmesinin hemen ardından 3 erkek avatar tarafından sanal dünyada elle ve sözlü şekilde tacizlerde bulunulduğunu dile getiren Nina Patel, kullanıcıların Meta evrende bulunduğu sürece bu 3 avatar tarafından takip edildiğini de sözlerine ekledi. 

Her ne kadar fiziksel bir süreç yaşanmamış olsa bile yaşanan bu durumu bitirmek için çığlıklar atarak yaşananları bitirmek için kullandığı VR aletini anında çıkardığını anlattı.

Gelecek için kızlarının da güvenliğinden şüphe ettiğini açıklayan Nina Patel, yaşanılan olaylar kim tarafından yapıldığını araştırmak için zamanım yoktu yaşadığım korku dolu anların kim tarafından yaşatıldığını bilmiyorum dedi.

Etiketler