Kripto para birimi tarihindeki en büyük 10 halka arz hangisi?

İlk Para Teklifleri (ICO'lar) yıllardır daha fazla yatırımcıyı cezbetmektedir. Birçoğu bazı ünlü ICO'lara katılarak önemli kazanımlar elde etti. Tüm zamanların en büyük 10 ICO'sunun ve mevcut durumlarının hep birlikte gözden geçirelim.

Kripto para birimi tarihindeki en büyük 10 halka arz hangisi?

En büyük kripto para halka arzları

İşte en çok parayı toplayan ICO'lar, kripto para toplayıcılar. Makale Ocak 2022 tarihlidir ve yeni ICO'lar daha fazla fon toplarsa güncellenecektir.

1- EOS 4 Milyar Dolar  2018 

2 Telgraf (GRAM) 1,7 milyar 2018

3 Tatatu 575 milyon 2018 

4 DragonCoin (DRG) 407,5 milyon 2018 Terk edilmiş (dolandırıcılık)

5 HDAC'ler 258 milyon 2017

6 Dosya parası (FIL) 257 milyon 2017

7 Tezos (XTZ) 232 milyon 2017

8 BitDAO (BIT) 230 milyon 2018

9 Şirin Laboratuvarları (SRN) 158 milyon 2017

10 Bancor (BNT) 153 milyon 2017

ICO (ico) nedir? ICO'lar nerelerde kullanılır?

İlk Para Teklifi (ICO), bir kurumsal finansman yöntemidir. İlk Madeni Para Teklifleri, kısmen bir borsada menkul kıymet ihracı ile karşılaştırılabilir. ICO, kitle fonlaması yoluyla blok zinciri ekosistemindeki projeler için jeton satın almanın bir yoludur. Destekleyenler veya yatırımcılar , projenin jetonlarını satın alır ve bu jetonların değerinin daha sonra , fiyat artışı beklentisiyle borsadaki bir hisseye benzer şekilde daha yüksek olacağını tahmin eder.

Genellikle, ICO'lar yeni kurulan şirketleri ve yeni şirketleri finanse etmek için kullanılır.  Başlangıç, dijital belirteçleri “üretir” ve ardından bunları satar. Bu, paranın doğrudan şirketin ekibine gittiği anlamına gelir. Şirketi kurmak için kullanılmalıdır. Borsadaki IPO'lardan (İlk Halka Arz) önemli bir fark, ICO'larda, kural olarak, token aracılığıyla şirketin hiçbir mülkiyetinin eşlenmemesidir. Bu nedenle, ne temettü hakkı verir ne de otomatik olarak oy hakkı sağlar.

EOS coin nedir? - Bugüne kadarki en büyük ICO

EOS, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar (Dapps) oluşturması için bir platformdur. EOS fikri, geliştiriciler için uygulama programlamayı mümkün olduğunca basitleştirmektir. EOS, geliştiricilere blok zinciri teknolojisini kolayca anlamaları için bir kaynak paketi sağlar.

Ethereum katili olarak satılan EOS, 4,1 milyar dolardan fazla devasa bir meblağ topladı.  Bununla birlikte, ICO'su hakkındaki sahte şüphelerden, kurucu ortağı Dan Larimer'in Ocak 2022'de istifasına kadar birçok sorun yaşadı. Bu süreçte tokenin fiyatı %20'den fazla düştü.

Telegram (GRAM) coin nedir? - Kripto para birimleri alan bir mesajlaşma devi

WhatsApp veya Signal'in şifreli mesajlaşma rakibi için Telegram'ı kesinlikle tanıyorsunuz.  Şirket, 2018'de 1,7 milyar dolardan fazla bağış topladı. Telegram Açık Ağ (GRAM) projesi, blok zinciri tabanlı ödemeleri doğrudan Telegram mesajlaşmasına entegre etmeyi amaçlıyor.

Amerikan düzenleyici kurumu SEC, menkul kıymet ihracı ile ilgili mevzuata uyulmaması nedeniyle 18,5 milyon dolar para cezası verdiğinden, devamı daha az görkemli. Şirket, ICO sırasında toplanan meblağları yatırımcılara iade etmek zorunda kaldı.

Fikir daha sonra topluluk tarafından hızlı, ucuz ve kullanıcı dostu işlemler sunan The Open Network (TON) olarak alındı. Token iyi bir ilerleme kaydetti ve 2022'nin başında 3,50 dolar civarında işlem görüyor.

Tatatu coin nedir? - Film izleyerek para kazanmak

Tatatu, 2018'deki ICO'su sırasında 575 milyon dolardan fazla para topladı. İtalyan film yapımcısı Andrea Iervoino tarafından kurulan bu platform, film izleyerek ödül kazanmanızı sağlıyor. Ayrıca bir sosyal medya, açık artırma ve e-ticaret platformu var.

Kullanıcılar film izler ve böylece bu ekosistemde kullanılabilecek TTU jetonlarını toplayabilirler. Ancak, jetonların büyük çoğunluğunun aksine, bir borsada TTU satamaz veya satın alamazsınız, yalnızca platformdan kazanabilirsiniz. Gerçekliği şu anda çok sınırlı kalsa bile, Tatatu hala var.

DragonCoin coin nedir? - Durma noktasına gelen bir çevrimiçi kumarhane projesi

DragonCoin projesi, Macau merkezli kumarhane operatörü Dragon Corp'un bir girişimiydi. Şirket, özel bir ön satış sırasında 320 milyon topladı ve buna bir ICO sırasında yaklaşık 87,5 milyon eklendi.

Ethereum blok zincirine dayanan jeton, grubun kumarhanelerinde oynamak için bir döviz para birimi olarak hizmet etmekti. Ne yazık ki yatırımcılar için bu proje, özellikle Hong Kong mafyasının karıştığı bir dolandırıcılığa dönüştü ve unutulmaya yüz tuttu.

HDAC coin nedir? - Hyundai yan kuruluşunun ICO'su

Güney Koreli otomobil üreticisinin bir yan kuruluşu olan Hyundai Digital Asset Company,  HDAC kripto para birimi için Aralık 2017'de bir ICO başlattı. Bu ICO, 258 milyon dolar topladı ve onu tüm zamanların en büyük 5. ICO'su haline getirdi.

HDAC, IoTa (Nesnelerin İnterneti) ile ilgili bir blok zinciri ekosistemidir, ancak şimdiye kadar beklenen başarıyı elde edemedi. Gerçekten de, Eylül 2021'de 0.16 dolar civarında zirve yaptıktan sonra, HDAC Ocak 2022'de 0.03 dolardan işlem görüyor.

Mart 2020'de olduğu gibi proje tam bir başarısızlık değil, HDAC ana ağında ilk uygulamayı başlattı ve ünlü Güney Koreli mesajlaşma uygulaması Kakao'nun sahibi tarafından desteklenen bir blok zinciri platformları konsorsiyumu olan Klaytn ile rekabet etmek için yeni bir ekosistem başlatmayı planlıyor.

Filecoin nedir? - Veri depolama için merkezi olmayan pazar projesi

Filecoin, Protocol Labs tarafından oluşturuldu ve bu projeyle ilgili ICO, Eylül 2017'de 257 milyon dolar toplamayı başardı. Bu ICO, veri depolama için merkezi olmayan bir pazarın oluşturulmasını finanse etmeyi amaçlıyordu.

Filecoin halk tarafından merakla beklenen bir projeydi ve çok sayıda gecikmeye rağmen nihayet Ekim 2020'de gün yüzüne çıktı.

Filecoin (FIL) tokeni ICO sırasında 5 dolardan satıldı. İkincisi, Ocak 2022'de 28 dolardan işlem gören, fiyatı o zamandan beri neredeyse 6 ile çarpıldığından beri nispeten iyi performans gösterdi.

Tezos nedir? - En büyük ICO başarı öykülerinden biri

Merkezi Zug, İsviçre'de bulunan Tezos Vakfı, 2017'de gerçekleştirdiği ICO'nun bir parçası olarak 232 milyon dolar topladı.

Tezos, akıllı sözleşmeleri entegre etme yeteneğine sahip programlanabilir bir blok zinciridir. Bugün Tezos, en büyük ICO başarı öykülerinden birini temsil ediyor. Gerçekten de yatırım getirisi özellikle çekici olmuştur (XTZ jetonları ICO sırasında 0,47 dolardan satılmıştır) ve yakın zamanda dijital euro ile ilgili testleri gerçekleştirmek için Tezos'ta bulunan protokol seçilmiştir.

Ayrıca, DeFi endüstrisini çekmek amacıyla Tezos protokolüne birçok özellik dahil edildi ve XTZ jetonu Aralık 2017'de tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 12.19 dolara ulaştı ve Ocak 2022'de 4 dolardan işlem görüyor.

BitDao nedir? - BNB'nin rakibi mi?

BIT, Bybit değişimi tarafından sunulan BitDAO platformunun belirtecidir. Kripto para vadeli işlemlerinde uzmanlaşan ve toplam işlem hacmi açısından 11. sırada yer alan bu platform, 2018'de kuruluşundan bu yana güçlü bir büyüme yaşadı.

BitDAO, ICO'su aracılığıyla 230 milyon dolar topladı. BIT belirteci, BitDAO protokolünün gelişiminde rol oynama imkanı sunar. Bir hatırlatma olarak, Merkezi Olmayan Otonom Kuruluş için bir DAO, yönetişim kuralları akıllı bir sözleşmede yazılı olan bir kuruluştur.

Burada, BIT token sahipleri, protokol ve evrimi üzerinde yönetişim gücüne sahiptir. BIT sahipleri, örneğin ortaklık fikirleri gönderebilir, Bybit'teki ücretlerin düşürülmesi için oy kullanabilir veya tokenlarının bir kısmını platformun başlatma panelindeki (proje başlatma platformu) lansmanlara katılmaları için bloke edebilir.

Bu DAO'nun amacı, finansmanı ve merkezi olmayan ekonomiyi teşvik etmek ve aynı zamanda bir organizasyon olarak DAO'ların potansiyelini göstermektir. BIT tokeninin fiyatı, 2018'deki giriş fiyatına yakın, 2 dolar civarında sabitlendi.

Etiketler