Süper bilgisayarların yolunu Metaverse açabilir!

Metaverse dünyasında bulunmak özel bir bilgi işlem gücü gerektirir, bu nedenle Facebook'un ana şirketi Meta yeni bir süper bilgisayar sundu.

Süper bilgisayarların yolunu Metaverse açabilir!

Facebook'un ana şirketi Meta, Metaverse'i fethetmeye devam ediyor. Yeni oluşturulan “Araştırma Süper Kümesi” (RSC) bunda önemli bir rol oynayacağa benziyor. 

Yapay zeka (AI) ile çalışan bilgisayar, Meta'ya göre şimdiden dünyanın en hızlı süper bilgisayarlarından biri. Meta için, 2022 ortalarında tam olarak faaliyete geçtiğinde en üst sıralarda yer alacağından şüphe yok.

Dünyanın en iyi bilgisayarı nerede?

Meta şirketi, bilgisayarın nerede olduğunu ve geliştirilmesi ve yaratılmasıyla ilgili maliyetlerin ne olduğunu henüz açıklamadı. Merkezi olmayan finans analisti Camila Russo, Meta'nın yeni makinesini, sektördeki bazılarının zaten bir tür küresel "süper bilgisayar" olarak gördüğü Ethereum ağıyla karşılaştırdı. 

Bununla birlikte, Meta'nın Metaverse'inde kullanıcıların verilerini daha iyi pazarlamak için özel bir süper bilgisayar oluşturmasının önemli farklılığına dikkat çekiyor. Ethereum ise, kullanıcıların meta veri deposundaki verilerini kontrol etmelerine izin veren, halka açık bir dünya bilgisayarında çalışır.

Birçok uzman, Metaverse'i etkinleştirmek için mevcut bilgi işlem altyapısının bin kat iyileştirilmesi gerektiğine inanıyor.

Metaverse evrene herkes giriş yapmak için büyük çaba ve paralarla yatırım yapmaya çalışıyor. Aslında bakılırsa Metaverse evreni sadece bir dünyadan oluşmayacak. Meta'nın Metaverse evreni farklı, Apple'nin Metaverse evreni farklı olacağa benziyor. Her büyük şirket kendi evrenini yaratıp rekabeti artıracak gibi duruyor. Bu rekabetin gereklilikleri olarak piyasalarda süper bilgisayar adı verilen bilgisayarların PR çalışmaları ise şimdiden başladı. 

Yedekleyebildiği hafızası ve kullanımı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmezken piyasanın en önde gelen şirketlerinin neredeyse hepsi bu dünyaya giriş ile birlikte bu bilgisayarlara ihtiyaç duyacak gibi duruyor.

Etiketler