Revolut, Dogecoin’i kritik günde eklemeye hazırlanıyor

Revolut, Dogecoin’i kritik günde eklemeye hazırlanıyor.

Revolut, Dogecoin’i kritik günde eklemeye hazırlanıyor

Popüler dijital bankacılık uygulaması Revolut, Dogecoin’i listelemek için hazırlık yapıyor.

The Block’s özel haberine göre şirket, Elon Musk’ın Saturday Night Live’daki şovu yayınlanmadan önce Dogecoin’i alım satıma açmayı amaçlıyor fakat 7 Mayıs itibari ile hala Dogecoin ile alakalı testler yapılıyordu.

Dogecoin fiyatı, bugünlerde Musk’ın milyonlarca izleyicisi olan bu şovda Dogecoin’den bahsetme ihtimaliyle birlikte çok ciddi artış yaşadı.

Dogecoin, 2013 senesinde şaka amaçlı olarak piyasaya sürüldü. Kripto para, bu sene Elon Musk ve Mark Cuban gibi milyarder isimlerin desteği ile birlikte nerdeyse 100 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Öte yandan bugün 10 milyar dolarlık bir değerlemeye sahibi olduğu belirtilen Revolut, bir süredir kripto para alım satımına aracılık ediyor. 15 milyonu aşkın kullanıcısı olan uygulama, geride bıraktığımız ay 11 yeni kripto para ekleyerek listelediği kripto paraların sayısını 21’e çıkarmıştı. Uygulamada kripto paralar sadece alınıp satılabiliyor ve saklanabiliyor, diğer bir cüzdana çekilemiyor. Bununla birlikte şirket, 6 Mayıs’ta Bitcoin çekme işlemlerine izin vereceğini açıklamıştı.

 BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler