Dogecoin, Elon Musk’ın tweet’iyle rekora yaklaştı

Dogecoin, Elon Musk’ın tweet’iyle rekora yaklaştı.

Dogecoin, Elon Musk’ın tweet’iyle rekora yaklaştı

Dogecoin (DOGE) Nedir?

Son dönemlerde adı sıklıkla duyulan kripto paralardan biri olan Dogecoin (DOGE) 2013 yılının Aralık ayında ortaya çıkmıştır. Günümüzde yatırım ve işlem amaçlı kripto paraların daha fazla tercih edilmesi sebebiyle Dogecoin (DOGE) ve türevleri dijital paralar gündemde yer tutmaktadır.

Geleneksel bankacılık işlem ücretlerinin olmadığı ve aynı zamanda eğlenceli bir ödeme sistemi oluşturmak amacıyla tasarlanan Dogecoin (DOGE) Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından üretilmiştir. Ocak 2014 tarihine gelindiğinde bu para birimi ulaştığı toplam işlem hacmi ile Bitcoin de dahil olmak üzere çok sayıda kripto para birimini geride bırakmıştır. Yaşanan bu Dogecoin (DOGE) yükselişi devam etmiş, 7 Ocak 2018 tarihinde 0,017 dolar zirvesine erişmiştir.

Dogecoin (DOGE), blockchain teknolojisinde bir yenilik çıkarma amacı olmadığı için transferleri, Litecoin kripto para biriminin kurduğu blockchain ağı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Litecoin ağında yapılan güncellemeler Dogecoin (DOGE) ağı için de geçerlidir.

İlk ortaya çıktığında Dogecoin (DOGE) yatırım amacıyla her bir blok madenciliği için kullanıcıya rastgele bir ödül verilmekte iken ilerleyen zamanlarda bu ödül statik hale dönüştürülmüştür.

Kripto para sektörünün tartışılan ‘şaka’ amaçlı ve Shiba-inu temalı kripto para birimi Dogecoin, Tesla CEO’su Elon Musk’ın son tweet’inin ardından rekor seviyesine çok yaklaştı.

Dogecoin’de yatırımcıların beklediği en temel artık saatler kaldı. Musk, geride bıraktığımız hafta ABD’nın ünlü televizyon şovu Saturday Night Live’a katılacağını açıklamış ve bunu “Dogecoin’in babası, 8 Mayıs’ta SNL’de” biçiminde duyurmuştu. Bu tweet sonrası, Musk’ın bu programda Dogecoin ile alakalı konuşabileceğine dair bir beklenti oluştu ve bu beklenti, piyasada alım yönünde baskı yarattı. Fiyat, evvelki gün 0.70 doların kıyısından döndü ve bugün de Musk’ın tweet’iyle bu seviyeye bir hayli yaklaştı. Dogecoin, gece saatlerinde 0.685 dolara kadar ulaştı ve TSİ 00.45’te 0.67 dolardan işlem görüyor.

Bu arada Musk, bu programdan bir gün öncesinde aşağıda belirtilen tweet’i paylaştı. Tweet’te “konuk oyuncu” ifadesini kullandı ve eklenen fotoğrafta Dogecoin’in simgesi olan Japon Shiba-inu cinsi köpek vardı.

Dogecoin, 2013 yılında piyasaya sürüldü. Kripto para, Amerikalı Billy Markus ve Avustralyalı Jackson Palmer tarafından LTC’den çatallanarak oluşturuldu.

Etiketler