Petrol fiyatları yükselişte! 25 Ağustos Brent Petrol fiyatları ne oldu?

Özellikle araç sahipleri tarafından araştırılan petrol fiyatları arama motorları üzerinde sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, 25 Ağustos Brent Petrol fiyatları ne durumda? İşte, detaylar...

Petrol fiyatları yükselişte! 25 Ağustos Brent Petrol fiyatları ne oldu?

Özellikle araç sahipleri tarafından petrol fiyatları en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. Benzin ve motorin fiyatlarının yükselişi brent petrol fiyatına bağlı olduğu için pek çok kişi tarafından brent petrol fiyatları araştırılmaktadır.

Araç sahipleri yüksek fiyatlı yakıt almaktan oldukça şikayetçi olsa da brent petrol fiyatlarının yüksek olması benzin ve motorin fiyatlarını da yükseltmektedir. Brent petrol fiyatı uluslar arası piyasada 101,76 dolardan işlem görmektedir. Dün 101,87 dolara kadar yükseliş gösteren Brent petrol varil fiyatı 101,22 dolar ile günü kapatmıştı. Brent petrol varil fiyatı %0,53 oranla artış göstererek 101,76 dolardan işlem görüyor.

Fiyatların yüksek olmasının en önemli sebeplerinden biri de Rusya’nın ihracatı kesmesi ve bundan dolayı da üreticilerin üretimi düşürme ihtimalidir. Ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinde olan bir rafinerinin kısmen kapatılması sebebiyle artış gösteren arz sıkıntısı endişeye sebep oldu.

Petrol fiyatları

Petrol fiyatları düşecek mi?

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman’ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü yani OPEC ve OPEC dışında bazı üretici ülkelere kısıtlı sayıda petrol vereceğini açıklamasının üzerine bu durum piyasaları etkileyerek fiyatların yükselmesine sebep oldu. Hal böyle olunca da petrol fiyatlarının kısa süre içerisinde düşmemesi bekleniyor.