Bakan Nebati’den müjde: 30 milyara yakın icra borcu silinecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından icra borcu olanlara müjde verildi. Bugün katıldığı bir ekonomi programında açıklama yapan Nebati’nin sözleri borçlu olanları sevindirmeye yetti.

Bakan Nebati’den müjde: 30 milyara yakın icra borcu silinecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından müjde verildi. Devlet tarafından icra borçlarının ödeneceği açıklanırken aynı zamanda ödenecek borçların detaylarına yer verildi. Vatandaşın borçlarının büyük kısmını oluşturan elektrik, su, doğalgaz ve telefon aboneliklerine ait borçların devlet tarafından tasfiye edileceği söylendi. İşte, detaylar…

Bakan Nebati: 30 milyara yakın borç tasfiye edilecek!

Nureddin Nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuyla ilgili bir düzenlemeyi NTV ekranlarına anlattı. Bakan Nebati tarafından, vatandaşa destek verilecek olan borçların büyük bir kısmının elektrik, su, doğalgaz ve telefon aboneliklerinden kaynaklandığı belirtilirken Nebati sözlerine:

“Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek.” Şeklinde devam etti.