Son dakika! İcralık borçları devlet ödeyecek

İcralık borcu olanlar müjde! Devlet kesenin ağzını açtı. Dar gelirli ailelerin icralık borçlarının devlet tarafından ödeneceği söylendi. Ortaya çıkan söylentiye göre elektrik, su, doğalgaz ve telefon borçları devlet tarafından tasfiye edilecek. İşte, detaylar...

Son dakika! İcralık borçları devlet ödeyecek

6 milyona yakın vatandaşın yüzünü güldürecek haber geldi. Devlet tarafından icralık borcu olan kişilerin borcu ödenecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerinde sona gelindi! Özellikle destek ödemesi alan vatandaşların icralık borcu var ise devlet tarafından ödenecek!

İcra borcu nedir?

Türkiye genelinde hemen herkesin borcu olduğunu zaten biliyoruz. Fakat ödenmeyen borçlar vatandaşa sıkıntı çıkardığından dolayı önem arz eder. Borcu olan kişinin borcunu herhangi bir nedenle ödememesi durumunda borcu olan kişinin bu borcu devlet gücüyle tahsil etmeye çalışmasına icra takibi denir. İcralık borç ödenmezse eğer borcu olan kişiye hapis cezası verilebilir. Fakat bunun bazı şartları vardır. Devlet tarafından verilen son müjdeyle icralık borçları devlet ödeyecek.

İcralık borçlar

Kimleri kapsıyor?

Devlet tarafından başlatılan bir yenilikle beraber özellikle ihtiyaç sahipleri başvuru yaptığı takdirde sosyal destek ödemesi yapılıyor. Sosyal destek ödemesi tutarı evin içine giren gelire göre farklılık gösterebilir. Devlet tarafından sosyal destek ödemesi alan kişilerin icralık borcunun ödeneceğine dair söylentiler var. Özellikle elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara yönelik sözleşmeden kaynaklanan borçların devlet tarafından ödeneceği iddia edildi. 6 milyona yakın kişinin yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki icralık borcunun devlet tarafından tasfiye edileceği iddia ediliyor.

Dar gelirliye destek paketi!

Edinilen son bilgilere göre kabine toplantısından çıkan paket iki şekilde olacak. Bu pakete göre 5 milyona yakın ailenin 2 bin TL’ye kadar olan borcu icradan düşecek. Bu nedenle ailenin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri muhasebe kayıtlarına geçerek vergiden düşecek. Böylece vatandaşın borcu devlet tarafından karşılanmış olacak. Diğer bir şekli ise varlık yönetim şirketleri tarafından ortaya çıkarılan icradaki borçlar için olacak.

Eğer verilecek destek sadece sözde kalmazsa, Meclis’ten çıkarılarak yürürlüğe girecektir.