Kadınlara müjde verildi! 135 bin lira destek ödemesi yapılıyor

Milyonlarca kişinin beklediği haber sonunda geldi. Her yıl KOSGEB tarafından verilen destekle ilgili detaylar gelmeye başladı. İşte, detaylar…

Kadınlara müjde verildi! 135 bin lira destek ödemesi yapılıyor

Milyonlarca kişi tarafından beklenen destek ödemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Genç istihdamını kolaylaştırmak için KOSGEB tarafından verilen Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın detayları geldi. Özellikle kadınlara verilen destek 100 bin TL’den 125 bin TL’ye yükseldi. İşte, detaylar…

KOSGEB tarafından verilen kredi desteği hemen herkes tarafından araştırılmaya başlandı. Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın destek tutarı 125 bin TL’ye çıkarıldı. Kadınlara verilen ödeme tutarı 135 bin liraya çıktı.

Kadınlara 135 bin lira destek ödemesi veriliyor!

KOSGEB 135 Bin tl

KOSGEB tarafından verilen destek programıyla ilgili detaylar gelmeye başladı. Özellikle kadınların iş hayatına girmesini sağlayan KOSGEB destekleri hemen herkesi sevindirmeye yetiyor. Son 12 ayda olan ortalama istihdamını koruyan işletmeler, 12 ay boyunca çalışma sözü verirse her bir personel için geri ödemeli destek ödemesi yapılacak. Mikro işletmelere 2, küçük işletmelere ise 5 personele kadar destek ödemesi yapılmaktadır. Hal böyle olunca destek üst limiti 135 bin liraya yükselecek.

İlk başvuru tarihinden itibaren 12 bin 289 işletmeye, salgın öncesinde olan seviyelerini koruması için 368 milyon lira destek veriliyor. Verilen desteğe başvuru yapabilmek için başvuru tarihini geçirmemeniz gerekiyor.

KOSGEB başvuruları için 10 Ekim son tarih!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre koronavirüs salgınından etkilenen işletmelere destek verileceği açıklandı. Verilen destekle ilgili başvurular 10 Ekim tarihine kadar yapılabilecek. Başvuru şartlarını taşıyan mikro ve küçük işletmeler programa başvuru yapmak için www.kosgeb.gov.tr adresinde yer alan e-hizmetler menüsü üzerinden başvuru yapabilecek. Yani Aralık 2021 ile Mart 2022 yılları arasında başvurusu onaylanan işletmeler başvurularını yapamayacak.