Petrol fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor!

Dünya üzerinde yaşanan gerilim petrol fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor. Önce Kazakistan şimdi ise Rusya - Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanması ile birlikte brent petrolün fiyatı son 8 senenin zirvesine kadar yükseldi.

Petrol fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor!

Brent Petrol fiyatlı tarihi zirve için yolda! 

Global açıdan bakıldığında korona dönemine nazaran petrole olan talep giderek hızlı şekilde artış gösteriyor. Jeopolitik sorunların artış göstermesi risk tüm dünyada risk iştahını kısıtlamaya devam ederken önce Kazakistan daha sonrasında Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilim giderek tırmanıyor. 

Kazakistan'da olayların yatıştırılmasından sonra bir miktar düşüş yaşanmasına fırsat vermişti fakat global açıdan tansiyonun yükselişi ile birlikte petrol fiyatları da yükselmeye devam ediyor. 

Bir varil brent petrolün değeri bugün neredeyse yüzde 3 yükseldiği gözlemlendi ve 8 yıl sonra ilk defa 90 doların üzerinde işlem gördü. Haberin yapıldığı esnada bir varil brent petrolün fiyatı 90.40 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Batı Teksas ham petrolü ise benzer oranlarda artış göstererek 87.45 dolar seviyesine kadar yükseliş gösterdi. 

Brent petrol grafik

brent petrol graf

Brent petrol grafiklerine bakıldığında Aralık 2021'de yaşadığı yükselen kanal dibinin altında 66 dolar bölgesinde aldığı destekle Aralık 2021'de yaptığı ikinci dip ile birlikte ikili dip görüntüsüne benzer bir hareket yaptı. Daha sonrasında Dünya üzerinde yaşanan gerilim ve OPEC+ katılımcıların üretim artırmama taraftarı olmamasıyla birlikte yükselişi hız kazandı. Bununla birlikte teknik açıdan Regresyon Kanalının tepesine kadar yükseliş gösteren brent petrol fiyatları 91 dolar üzerinde 93 - 94 -97 dolara kadar yükseliş ihtimali mevcutken düşüş yönlü ihtimalde sırasıyla 88 - 86 - 82 dolar seviyesine kadar gerileyebilir.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler