Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakın zamanda yaptığı enflasyon ve kur yorumları ile bir hayli ilgi çekti. Konuşma esnasında kullandığı "Türkiye'yi hedefine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz" cümlesi bir hatli ilgi gördü. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti!

 

Türkiye’yi hedefine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz!

Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak, sorunlara çözümler üretmek, programlardaki işlerin takibini yapmak, yeni projeler geliştirmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, “Dünyanın, yakın tarihin en büyük sağlık ve ekonomik krizini yaşadığı bir dönemde hem ülkemizi bu fırtınadan sahile selamete çıkartmak hem önümüze gelen fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için daha çok çalışacağız. İstikrar ve güven iklimini güçlendirerek programlarımızı kararlılıkla uygulamaya, ekonomideki hedeflerimize ulaşmamızı engellemek isteyenlere aradıkları ortamı vermeyeceğiz.

Bu ülkenin, boş teneke gürültüsünden öte anlamı olmayan, insanımızın önüne herhangi bir vizyon ve umut koymayan polemiklerle, kavgalarla, itiş kakışlarla kaybedecek vaktinin, enerjisinin olmadığı bilinciyle yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada oldukça fazla alana değindi. Türkiye’yi her geçen gün daha iyi yerleri getirmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanı bu alandaki tüm hedeflerini bu konuşmada yayınladı.

168 milyarlık mevduat sisteme geçti!

Döviz kurunda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, “Kendi içerisinde dinmesini beklediğimiz bu dengesizlik hali devam edince serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde 20 Aralık’ta açıkladığımız bir tedbir paketi ile panik havasını dağıtmak mecburiyetinde kaldık. Her şey bitip kur dengeye oturunca, aslında böyle bir sert çıkış yaşanmasını gerektirecek, hiçbir sebep, hiçbir tehdit, hiçbir tehlike mevcut değildir. Açıkladığımız tedbir paketindeki unsurlardan biri olan kur korumalı Türk Lirası mevduatına bireylerin ve yatırımcıların ciddi ilgi gösterdiğini görüyoruz. Şu ana kadar 163 milyar liralık mevduat, kur korumalı sisteme geçmiştir.

Katılım finans kuruluşlarını da sisteme dahil ederek bu imkanının cazibesini artırdık. Döviz ve altın hesaplardan bu mevduata dönüşleri zorunlu karşılıktan muaf tuttuk. Bankaların, darphanenin ve altın rafinerilerinin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşlarımızın altınlarını sisteme sokmalarını temin edeceğiz. Kredi Garanti Fonu desteğiyle, istihdamı koruma ve geliştirme öncelikli işletme ve yatırım kredileri vermeye yönelik paketin hazırlığı bitmek üzere. Katma Değer Vergisi’nde adaleti ve basitleştirmeyi sağlayacak çalışma tüm taraflarla görüşülerek hazırlanıyor” dedi.