Memur ve emeklilere ek zam ne zaman yapılacak?

Her geçen gün yükselen enflasyona göre yakın zamanda memur ve emekliler için ek zam haberi verilmişti. Bu haber sonrası ek zammın ne zaman dahil edileceğine dair bilgiler merak ediliyor. İşte detaylar...

Memur ve emeklilere ek zam ne zaman yapılacak?

Memur ve emekli zammı ne zaman yatacak?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacağına dair bir ek bilgilendirme yapıldı. Ancak ek zamla ilgili 8 maddeye ilişkin görüşmeler 18 Ocak Salı gününe ertelendiği için maaş farklı bu tarihe yetişemeyip henüz beklemede olduğu açıklanmıştı. Bu nedenle maaş farklarının bu hafta içinde görüşmelerin hemen ardından hesaplara geçmesi bekleniyordu ancak henüz bir ek zam olarak bir geçiş yapılmadığı için ek zammın ne zaman yatırılacağı merak konusu olmaya başladı.

 Maaş farkı SSK emeklilerine 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklilerine 25-28 Ocak’ta yatırılacağı haberi yakın zamanda bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iletildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerini açıklayarak bu zam haberini verip ek zam yapılacağını duyurmuştu. Yani ek zam haberi son enflasyon rakamlarına göre belirlenerek yapıldı. Enflasyon verileri ile birlikte emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da son rakamları ile açıklandı. Ocak – Haziran döneminde uygulanmak üzere bu ay SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına %25.47 oranında zam yapılacağı haberi duyuruldu.

2022 memur maaşı zammı ne kadar?

Memur maaşlarına 2021’in ikinci yarısındaki enflasyon farkı ve %5 toplu sözleşme zammı oranında artış yapılacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2022 yılındaki %5 oranındaki toplu sözleşme zammını %7.5’e çıkardıklarını söyledi.

 Erdoğan, böylece memur maaşlarında toplam %30.5 oranında artış yapılacağını belirtti. Memur emeklilerinin aylıkları da ocak ayında %30.5 oranında artacak. Bu zam haberi sonrası birçok kişi ek zam haberi ile bazı oranların düşük oranlara çekilmesi gerektiği düşünülüyor. Buna ek olarak birçok alanda yapılacak olan ek zam çalışmalarına asgari ücretinde dahil olması bekleniyor.