Morgan Stanley CEO'su: Fed faiz artırmalı

Morgan Stanley CEO'su James Gorman önümüzdeki dönemde ekonomide görülebilecek bir çalkantıya karşı Fed'in bir an evvel faiz artırması gerektiğini söyledi.

Morgan Stanley CEO'su: Fed faiz artırmalı

ABD Merkez Bankasının (Fed) iki gün boyunca devam edecek politika toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Morgan Stanley CEO'su James Gorman, ekonomideki büyümenin güçlü seyri sürerken, Fed'in 2022 yılında parasal sıkılaşmanın üzerinde durması gerektiğini söyledi.

Morgan Stanley CEO'su: Fed faiz artırmalı - Resim : 1

Gorman, faizlerin arttığı bir döneme ilerlendiğini ve Fed'in faiz artırmasının doğru bir adım olacağını söyledi. Gorman'a göre böylece, kaçınılmaz düşüş gerçekleştiğinde Fed'in bununla mücadele etmek için bir savunması olabilir. 

Fed, istihdam piyasasının tam olarak toparlanabilmesi için enflasyonun yükselmesine müsaade etti fakat tüketici fiyatlarının 40 yılın rekorunu kırmasıyla yetkililer salgın sürecinde hayata geçirilen ultra gevşek para politikalarını çekmeye hazır olduklarını açıkladı. Fed'in bu toplantıda aylık varlık alımını azaltma programını ikiye katlayarak 30 milyar dolara yükseltmesi bekleniyor.

Morgan Stanley CEO'su: Fed faiz artırmalı - Resim : 2

Bu da Fed'in 2022 yılının mart ayından itibaren faiz artırması ihtimalini artırabilir. Piyasalarda ilk faiz artışının mayıs ayında gerçekleşmesi bekleniyor. 

Gorman, ''Fed'in yerinde olsam faiz artırmaya bir an evvel başlardım.'' yorumunda bulundu. Gorman faiz artışlarının piyasayı kısa süreliğine sarssa da ekonomiye istikrar getireceğini belirtti.

Etiketler
Fed