Bitcoin madenciliği gelirleri nasıl?

Bitcoin hasrate olarak bilinen BTC madencilik gelirleri ve zorluğu yüksek volatilitenin meydana geldiği bu dönemde çok şaşırtıcı istatistikler vermeye başlıyor. Tüm detaylar raporumuzda...

Bitcoin madenciliği gelirleri nasıl?

Tüm dünyayı etkileyen çip krizi Bitcoin madencilerini de vurdu. Bu krizin ardından Bitcoin ağ zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi ve transfer gecikmeleri yaşanması ile birlikte madencilerin kişi başına düşen işlem gelirleri de düşüş göstermeye başladı.

BTC madencilik, btc madencilik nasıl para kazanılır

Bitcoin madenciliği gelirleri nasıl?

BTC madenciliği gelirlerinin düşüş yaşamasındaki bir diğer neden de elde edilen ödülün azalması ile birlikte düşüş yaşayan Bitcoin fiyatları, madencilerin getirisini giderek azaltmış durumda. Hali hazırda kazım yapılamayan ve sadece transfer ücretleri üzerinden ödül havuzundan gelir sağlanabilen BTC madencileri için çip krizinin bu sektöre de sirayet etmesi ile birlikte işler giderek zorlaşıyor.

Madencilik zorluğunun 26.674t seviyesine çıktığı Kasım ayı sonu itibariyle madencilik gelirlerinin ödül havuzu bazlı kârlılık oranları çok ciddi şekilde düşmüş durumda.

btc madenciliği gelirBTC madenciliği gelirleri nasıl? 

Madencilik gelirleri blok başına 4 bin dolar seviyesine kadar gerilemeye devam ediyor asıl sebeplerinden biri olarak BTC fiyatının sert düşüş yaşaması olmakla beraber çip krizi kaynaklı hashrate yani bloklar arası transfer zorluğu giderek artış gösteriyor. Madencilik gelirlerinin düşmesi ile birlikte başta Asya pazarı olmak üzere birçok madenci, ellerindeki madencilik cihazlarını satışa çıkardı. 500 dolar ile 3000 dolar arasında satışa konu olan madencilik cihazlarını Çin'de kilo ile satmaya kalkan madenci bile var...

Bitcoin'e olan ilgi pandeminin başlarından sonra giderek artmış ve her geçen gün bellek havuzundaki işlemci sayısı yani sektöre eklenen yeni BTC cüzdanı sayısı artış gösteriyordu. Kasım ayı raporunda incelediğimiz BTC yeni cüzdan sayısında da ciddi bir düşüşü gözlemlemek mümkün.

btc cüzdan sayısı

Yeni cüzdan sayısındaki düşüşle birlikte sistemdeki işlem hacmi ve sayısında da ciddi bir düşüş gözlemlenen BTC / USDT paritesinde sadece spot işlemlerin hacmi son 1 ay içerisinde 200 milyon dolar kadar düşüş yaşadı. Bunun bir diğer sebebi de birçok yatırımcının yüksekten aldığı BTC'leri hold edip işleme konu etmiyor olması.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler