Meta evrende oyun oynayarak para kazanmak mümkün mü?

Meta evrende para kazanmak mümkün mü? Metaverse oyunları nelerdir? Metaverse içerisinde oyun oynayarak para kazanılır mı? Kripto paralar metaverse için neden önemlidir? Aklınızda birçok soru olduğunu biliyoruz, sizler gibi bizler de araştırmalar yapıyoruz.

Meta evrende oyun oynayarak para kazanmak mümkün mü?

Günler geçtikçe daha çok duyduğumuz Metaverse hakkında yeni projeler her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Kripto para borsasını da yakından ilgilendiren Metaverse kavramı, blockchain alanında da yeni adımlara hazırlıklar yapıyor. Meta evren olarak tanımladığımız yapay bir dünyanın hayatımıza entegre olması planlanırken, bu yeni dünya düzeninde ise kripto paralar bir hayli kritik rol üstleniyor.
2021 yılını geride bırakmaya hazırlanırken en çok dikkat çeken unsur ise blockchain ve kripto borsasının bu yıl içinde gösterdiği gelişim ve ivme olarak yorumlanıyor. 2021 yılını rafa kaldırıp 2022 yılında neler olacağı tahmin edilmeye çalışılırken hayatımıza yavaş yavaş girmeye başlayan Metaverse ile hali hazırda gelişim gösteren bu alanların nasıl bir konum alacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. Gerçek hayatın bir yansıması olarak hazırlanan Metaverse, kripto borsaların önderliği ile trend olan dijitalleşmenin en önemli gelişimi olarak gösteriliyor. Metaverse dünyasında ise hangi kripto para birimlerinin trende geçeceği ise yatırımcılar tarafından en önemli araştırma konusu olarak gözlemleniyor. 

Kripto paralar Metaverse için neden önemlidir?

Yaratılan yapay dünya ile üç boyutlu avatarların nefes alacağı meta evrende, bireylerin günlük hayatlarındaki hemen hemen her şey oraya doğru ilerleme gösteriyor. Hayatımızda yer alan kredi kartları, nakit para akışı ve sanal ödeme araçları da aynı şekilde şekil değiştirerek kripto para olarak bu yeni dünya düzeninde yerini sağlamlaştırıyor. Basit olarak sokağa çıkıp ticarete olanak sağlayan sıcak para, yerini dijitalleşmiş dünyada kripto paralara bırakıyor.
Metaverse içinde yer alan ve son zamanlarda dikkat çeken blockchain temelli oyunlar da aynı şekilde önemli bir merak konusu olmaya devam ediyor. Peki The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Enjin (ENJ) ve Bloktopia (BLOK) nedir? Aralarında nasıl farklar vardır? Birbirinden ayrılan özellikleriyle kullanıcıları heyecanlandıran bu dört blockchain temelli proje sizlere ne sunuyor?

OYNA-KAZAN modeli her geçen gün değer artırıyor!

Meta evren oyunlarının başını çeken Axie Infinity (AXS), Etherium (Ronin) blockchain altyapısına sahip olarak kullanıcılarına büyük bir pazar imkanı sağlıyor. Oyna-kazan sisteminin başını çeken Axie Infinity, yaratılan evrende kullanıcılarına Pokemon'dan esinlenilen bir savaş oyunu sunuyor. Oyunu oynamak için ise kullanıcılardan Ronin Wallet hesabı oluşturmaları isteniyor.

The Sandbox yani SAND tokenini kullanarak hayatımıza giren bu yeni dünya oyunu, oyuncularına yeni bir evren yaratarak bu evrende hareket olanağı sağlıyor. Kullanıcıların yarattığı ve içinde bulunduğu bu evrende ise NFT'ler sayesinde benzersizlik ve özgünlük ortamı var oluyor. İlk olarak 2011 yılında bir mobil oyun olarak ortaya çıkan ve ardından Ethereum temelli SAND tokeni ile hareket eden The Sandbox, aynı zamanda oyna-kazan imkanı da sunuyor.

Decentraland oyunu ise adeta bir emlakçılık yani arazi alım satım işlemine olanak sağlıyor. Oyuncuların yaratılmaya devam eden meta dünyadan yer alabilmelerine olanak tanıyan Decentraland, sanal gayrimenkul NFT'leri ile her geçen gün değerini katlıyor. Projenin aynı zamanda MANA adında tokeni de bulunuyor. Son zamanlarda ise kabul görürlüğünü daha da artıran Decentraland, fiyatındaki artış ve alım-satım işlemleriyle daha da popüler bir hale geliyor.

The Sandbox ve Decentraland gibi dikkat çeken bir başka oyunsa Bloktopia olarak gözüküyor. 21 katlı bir gökdelende geçen oyun; oyuncularına sosyalleşme, etkinliklere katılma, iş dünyası gibi birçok yeni alanlara kapı aralıyor. Projenin ise dört temel ana başlığı bulunuyor.

Öğrenme -Kazanma - Oynama - Yaratma!

Bir başka dikkat çeken şey ise Enjin olarak gösteriliyor. Diğer oyunlarla kendi içinden bağlantı sahibi olan Enjin, oyun içi eşyalara özel NFT'ler oluşturma şansı tanıyor. Bu değerli projenin temelinde ise Ethereum tabanlı NFT'lerin kolay bir şekilde yaratılması olarak gösteriliyor. Yaratılan NFT'lerin değerleri ise ENJ üstünden satışa sunularak karşılığını alabiliyor.
İlluvium, Star Atlas gibi birçok farklı oyun yeni dünya düzeninde yer bulmaya devam ediyor. Unutulmaması gereken şeylerden biri ise gelişmekte olan ve hala gelişim gösteren Metaverse'nin şu an için bir beta niteliği taşıması olarak yorumlanıyor. Her şeyin başındayken sağladığı farklılıklar ile Metaverse, hem kripto paraya hem de dijitalleşen dünyaya yön veriyor.

Etiketler