Kripto para nasıl alınır?

Günümüzün en popüler yatırım araçları arasında ilk sırada şüphesiz kripto paralar yer almaktadır. Kripto para almak isteyen kişiler kripto para nasıl alınır ? Kripto para nereden alınır ? Sanal para nasıl alınır ? Sanal para al sat nasıl yapılır?

Kripto para nasıl alınır?

Günümüzün en popüler yatırım araçları arasında ilk sırada şüphesiz kripto paralar yer almaktadır. Kripto para almak isteyen kişiler kripto para nasıl alınır? Kripto para nereden alınır? Sanal para nasıl alınır? Sanal para al sat nasıl yapılır? gibi sorular sormaktadır. Biz de bugün sizler için kripto para ile ilgili tüm bilgileri derledik.

Kripto paralar bildiğiniz gibi fiziksel biçimde bulunmayan dijital varlıklardır. Şifreleme yöntemi olan Kriptografi adı verilen bir sistemle güvenceye alınmışlardır. Bu güvenceyle beraber sahtecilik, aynı kripto parayla birden fazla işlem yapma anlamına da gelen çifte harcama etkisiz hale getirilmiştir. Peki, kripto para nedir? Kripto para nasıl alınır?

Kripto para nedir?

Kripto para nedir? sorusu yatırımcı tarafından sorulan sorulardan olmaktadır. Takas işlemlerinde kullanılan, dijital, şifrelenmiş bir sanal para birimidir. Kimileri kripto para için geleceğin para birimi demektedir. Günümüz şartlarında kripto para birimi pek çok kişi tarafından duyulmuş ve pek çok yatırımcısı olan bir para birimidir. Özellikle takas işlemlerini doğrulama amacıyla kullanılan para biriminin herhangi bir fiziksel karşılığı yoktur.

Kripto para nedir

Dünya genelinde ilk kripto para 2008 yılında kurulmuş olan Bitcoin’dir. Bitcoin ilk piyasaya çıktığı zaman bir yatırım aracı olarak ortaya çıkmamıştır. Daha ziyade blockchain ağında görevlerini yapan kullanıcılara ödül niyeti ile verilen bir block ödülüdür. Fakat gelişen ekosistemi kendini yenilemiş ve bu kripto ödül bir kripto para şekline evirilmiştir. Neredeyse çıkış fiyatı ücretsiz olan daha sonra kısım kısım artış gösteren ve takas aracı olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte 2021 yılı içerisinde değeri 69 bin dolara kadar yükselen BTC, piyasanın büyümesi ile birlikte binlerce kripto paraya gebe olmuştur. Daha sonra ağ ödülleri yeni yaratılan kripto paralara ve onlarında arkasında gelen binlerce kripto para ile birlikte merkeziyetsiz bir borsa oluşmasına fırsat tanınmıştır.

Bitcoin’i bugün sayıları 2017 yılında yarım milyon aktif kullanıcısı varken bu sayı bugün yaklaşık 1 milyar seviyesine kadar yükselmiştir. Farklı kripto para türlerinin çıkışı ile birlikte  takip edilen kripto para sayısı ve cüzdanı sayısı yaklaşık 3.5 milyar seviyesindedir.

Kripto paralar hemen herkesin bildiği hemen herkesin yatırım yaptığı dijital para birimlerinden olmaktadır. Kripto para adını verdiğimiz kavram aslında uzun yıllardır hayatımızdaydı. Banka kartlarında, sanal kartlarda hatta internet üzerinden yaptığımız her işlemde fiziki banknot kullanmak yerine dijital para birimlerini kullanıyorduk. Ama adına kripto para demiyorduk.

Kripto para güvenilir mi?

Kripto para güvenilir mi ? sorusu yatırımcı tarafından sorulmaktadır. Kripto paraların güvenilirliğini sorgulamak bile bir hatadır. Merkezileşmiş olan kripto para ağı kriptografi adı verilen bir sistemle güvence altına alınmıştır. Bitcoin alımı yapılacağı işlemlerde sistemin onay vermesi gerekir. Tüm bu işlemler de blockhain adı verilen sistemle yapılır. Bu sayede yapılan her işlem hemen herkes tarafından görülür. Tüm transfer işlemleri gönderici ve alıcının cüzdanlarına yollanacak bilgilerle gerçekleştirilmektedir.

Kripto para yasal mıdır?

Kripto para yasal mıdır? Kripto paraların yasallığı ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Bazı ülkelerde yasallık durumu belirsizliğini korurken bazı ülkeler kullanımına ve ticaretine izin verir. Şuanda Türkiye Cumhuriyeti tarafından bitcoin kullanımına herhangi bir yasa veya kısıtlandırma gelmedi. Bitcoin ya da kripto para üreticiliği yapmak suç olmamakla beraber alımı ve satımından dolayı ceza almanız olası değildir. Yeni bir yasa gelirse veya kısıtlama gelirse www.birborsa.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kripto para birimleri nasıl oluşuyor  ?

Kripto para birimleri nasıl oluşuyor ? Kripto para birimleri madencilik adı verilen bir süreçle oluşturuluyor. Özellikle hardware sahip olan kişiler verdiği hizmet karşılığında ağ tarafından jetonla veya bitcoin gibi kripto para birimiyle ödüllendirilmektedir. Merkezi olmayan kripto para birimi madeni para çıkarmaya çalışıldığında kar elde etmek daha zor olacaktır. Kripto para birimleri madenlerden çıkarılan dijital para birimidir.

Kripto para birimleri

Kaç tane kripto para vardır?

Günümüzde kaç tane kripto para vardır ? Şuanda pek çok ülkede kullanılan 12.000 tane kripto para türü vardır. Fakat hepsi kripto para platformlarında listelenmemekle beraber alt yapısı ve arz talep dengesi yüksek olan kripto para sayısı 5500’den fazla olmaktadır.

Kripto para nasıl alınır?

Kripto para nasıl alınır? Kripto para almak için en kolay yöntem alım satım platformlarını kullanmaktır. Bu platformlarda üyelik açtıktan sonra kripto para cüzdanına sahip olacaksınız. Her bir platform için sizin adınıza özel bir kripto cüzdanına sahip olduktan sonra piyasalarda alım ve satım işlemleri gerçekleştirmeniz artık çok basit. Kripto para birimleri doğrudan cüzdanlar arasında aktearıldığından dolayı kısa sürede kripto para kazanabileceksiniz. 

Kripto para alımı yaparken öncelikle kripto para borsasına kayıt olun. Kimlik doğrulama bir kripto para borsasına kayıt olma konusunda önem arz eder. Zaten son zamanlarda da pek çok kripto para borsası kimlik onaylama işlemini yaygınlaştırmaktadır. Daha sonra alım satım ekranına geleceksiniz. Alım satım ekranına geldiğinizde hesabınıza para transferi veya havale yapabileceksiniz.

Kripto para nereden alınır?

Kripto para nasıl alınır? Sorusunu öğrendikten sonra kripto para nereden alınır? Sorunuzun cevabını vermek istiyoruz. Tam da bu anda sizlere biraz klasik finans piyasalarından bahsetmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi eskiden beri hisse senedi alıp satarken bazı kurumları kullanırız. Kripto para alırken de bazı kripto para borsalarını kullanmamız gerekecek. 

Ülke içerisinde ve ülke dışında yatırım yapabileceğiniz ya da aracı kurum olarak kullanabileceğiniz bir çok kripto borsası bulunmakla beraber. Yurt içerisinde en büyük hacim oranına ulaşmış ve komisyon oranı düşük kripto borsaları mevcuttur. Bunlardan bazılar şöyle;

* BTCTürk
* Paribu
* Paritex
* Bitexen

Kripto para borsaları

Kripto para borsaları arasında size uygun olarak seçtiğiniz bir kripto para borsasından üyelik açarak hesabınıza para EFT veya Havale yapıp kripto para almaya başlayabilirsiniz. Kripto para borsaları arasında:

  • Binance,
  • Coinbase Exchange,
  • FTX,
  • Kraken,
  • KuCoin,
  • Huobi Global,
  • Gate.io,
  • Bitfinex,
  • Bybit,
  • bitFlyer,
  • Gemini
Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler