Merkez Bankası'ndan döviz kurlarına bir müdahale daha geldi

Doların bugün 14 bandını da aşanmasıyla Merkez Bankası dövize bir kez daha müdahale etti.

Merkez Bankası'ndan döviz kurlarına bir müdahale daha geldi

Merkez Bankası’nın dövize dördüncü müdahalesi şeklinde görülen hamle, doların 15 bandını geçmesinin önüne geçti. Tarihinde ilk kez 15 bandına bu denli yaklaşan ve 14,60’ı gören dolar, Merkez Bankası’nın müdahalesi sonucunda 14,26’ya kadar geriledi.

Dolar kurunun bir tarihi zirve daha yaşamasının ve 15 bandına bir hayli yaklaşmasının ardından Merkez Bankası dövize dördüncü kez müdahalede bulundu. Piyasaların hareketlenmesiyle beraber sabah saatlerinde yükselişe geçen dolar, 14,60’a kadar yükselirken; Euro 16,09’dan şu anda 16,03’ten işlem görüyor.

Dördüncü Müdahale

Yapılan müdahaleye ilişkin Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, döviz kurlarındaki sağlıksız fiyat dalgalanmaları sebebiyle piyasaya satım yönünde direkt müdahale edildiğinin altı çizildi. Bugün gerçekleşen söz konusu müdahale, Merkez Bankası'nın doğrudan dördüncü döviz müdahalesi oldu.

Merkez Bankası, geçtiğimiz birkaç ay içerisinde dövize totalde üç kez doğrudan müdahalede bulunmuştu. Önceki müdahaleler, doların 13,80’e çıkması ardından yapılmış ve 12 bandına kısa süreliğine de olsa doların gerilemesine vesile olmuştu. Ancak belirttiğimiz üzere bu müdahalenin etkileri kısa süreli olmuş ve dolar yeniden 14 bandına çıkmıştı. Bugünkü doğrudan müdahale ise doların 14,50’yi görmesiyle gerçekleşti.

Öte yandan yaşanan bu kur dalgalanmasından altın da payına düşeni aldı. Yüzde 3,07’lik artış kaydeden gram altın 820,30 liradan işlem görürken çeyrek altın yüzde 4,30 arttı ve bin 335liradan alıcı buluyor.