Gram altın rekor kırmaya devam ediyor

Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verilerinin ardından büyük bir artış gösteren gram altın fiyatları, bir rekor daha kırarak 800 lira seviyelerine ulaştı.

Gram altın rekor kırmaya devam ediyor

Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verilerinin ardından büyük bir artış gösteren gram altın fiyatları, bir rekor daha kırarak 800 lira seviyelerine ulaştı. Altındaki artışın nedenleri bilinmezliğini korurken yatırımcılar ise gözlerini 2021 yılının son kararlarının alınacağı Fed'e dikti. Akıllarda ise tek bir soru: Altın fiyatları daha da artacak mı?

Geçtiğimiz haftayı rekorlar kırarak geçiren gram altın, bu haftaya yine rekorlarla başladı. 800 lira seviyelerine yükselerek "daha da yükselecek mi?" sorularının sorulmasına neden olan gram altın, dolar kurundaki yükselişi takip ederek değerini artırmayı sürdürdü.

Geçtiğimiz Pazartesi günü enflasyon verilerinin açıklanmasıyla 785 lira seviyelerine ulaşan gram altın, haftayı ise yaşadığı kısmi düşüşle tamamlamıştı. Bugün ise dolar kurunun artışına ortak olarak 800 lira bandına ulaşan gram altın, saat 10.36 itibarıyla 836 lirayı aşarak tarihi rekorunu bir kez daha kırdı. Saatler 12:22'i gösterirken gram altın, 828 TL'den işlem almaya devam ediyor.

FED toplantısı altını etkileyebilir

Merkez Bankaları Sistemi

Geçtiğimiz günlerde enflasyonun geçici olmadığını düşündüğünü söyleyen Merkez Bankaları Sistemi Başkanı Jerome Powell, yakın bir zamanda hızlı bir varlık alımı düşüşü beklediğini dile getirmişti. Jerome Powell'ın sözlerinin ardından 14-15 Aralık tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan Fed toplantılarının, enflasyon açıklamalarında olduğu gibi altın fiyatlarına etkisi olabileceği düşünülüyor.

Etiketler