Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Enflasyon 70 yılın üzerine çıkabilir

Enflasyonun giderek yükselmesi sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı ekonomik yönden etkisi altına almaya ve vatandaşların zorlanmasına neden olmaya devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Enflasyon 70 yılın üzerine çıkabilir

Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Enflasyon 70 yılın üzerine çıkabilir

Gerek Türkiye genelinde gerek ise dünya genelinde enflasyon oranlarının artış göstermesi hemen her ülkeyi ekonomik yönden zora sokmaktadır. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada enflasyon oranlarının 70 yılın üzerine çıkabileceğinin açıklanmasının üzerine herkes şaşkına döndü.

Enflasyonun giderek yükselmesi sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı ekonomik yönden etkisi altına almaya ve vatandaşların zorlanmasına neden olmaya devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Enflasyon 70 yılın üzerine çıkabilir. Almanya Merkez Bankası yani Bundesbank Başkanı tarafından yapılan açıklama herkesin merakı oldu.

Bugün, Almanya Merkez Bankası yani Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, enflasyon oranının 1951 yılından bu ana gelinceye dek ilk kez çift haneli rakamlara çıkacağını ve faiz oranlarının da devam edebileceğini dile getirdi.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel tarafından yapılan açıklamada özellikle Rusya’nın doğalgaz arzını giderek azaltması sebebiyle enerji fiyatlarında olan artışın Alman enflasyonunu bu sonbaharda %10 gibi oranların üzerine çıkarabileceğini belirtti. Hatta enerji fiyatlarındaki fahiş yükselişin gelecek yıl içinde de yüksek devam edebileceğini söyledi.

Nagel: Enflasyon sorunu bitmez!

Enflasyon artışı

Almanya Merkez Bankası Başkanı Joachim Nagel tarafından yapılan açıklamada:

“Enflasyon sorunu 2023'te bitmeyecek. Arz darboğazları ve jeopolitik gerilimlerin devam etmesi muhtemel. Bu sırada Rusya doğalgaz arzını büyük ölçüde azalttı, doğalgaz ve elektrik fiyatları beklenenden fazla arttı” dedi.

Enerji maliyetleri giderek artıyor

Geçtiğimiz günlerde Rus devlet enerji şirketi Gazprom tarafından Alman Siemens şirketinin mühendisleriyle beraber gaz istasyonunda 3 günlük bir bakım çalışması yapacağını duyurması ve bunun üzerine de 3 günlük gaz akışının kesileceğini duyurmasının üzerine Cuma günü enerji fiaytları üzerindeki baskı da arttı. Almanya elektrik fiyatları, geçen yıl 10 kat artış gösteren doğalgaz fiyatları sebebiyle bir yıl öncesine kadar da 7 kat artmıştı.

Avrupa Merkez Bankası tarafından 8 Eylül tarihinde yapılan toplantıdan sonra faiz oranlarında ki yükselmenin devam etmesi gerektiğini söyleyen Nagel, Almanya’nın Temmuz ayındaki tüketici fiyat endeksi yıllık bazda %8.5 olarak açıklanmıştı. Aylık bazda üretici fiyat endeksi ise artış gösteren enerji maliyetleri sebebiyle %5.3’lük bir rekor oranıyla artış gösterdi.