FED Başkanı Barkin, enflasyon ile ilgili açıklama yaptı

Richmond FED Başkanı olan Thomas Barkin, enflasyonu düşürme ile ilgili açıklamasında kararlı olduğunu fakat bu sürecin zor olacağını belirtti.

FED Başkanı Barkin, enflasyon ile ilgili açıklama yaptı

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmekte kararlı olduğu ama bu süre zarfında resesyon endişelerinin çoğalma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Yaptığı konuşmada Barkin, “Enflasyonu yüzde 2’lik maksada döndürmek için ne gerekiyorsa yapacağız.” sözlerine yer verdi.

Barkin, büyük bir kararlılık ve sabırla enflasyonu düşürmek için atılacak adımlarının ardından gelebilecek olan riskler olduğunu belirterek, “Enflasyonu denetim altına almak için gidilecek bir yol var lakin bu süreçte bir resesyon ihtimali de var” ifadelerini kullandı.

fed

FED'in politika faizi ile ilgili kafası karışık!

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, Geçmiş yıllardan kalma siyaset anlayışından uzaklaşmayı ve enflasyon seviyesini düşürmek için de faiz artışların devam etmesini savunuyor. 

FED'in gerçekleştirdiği son iki toplantıda faiz oranı 75 baz puan seviyesinde kaldı ve önümüzdeki toplantısında faiz kararı ile ilgili farklı görüşler mevcut. FED'in 20-21 Eylül'de gerçekleştirilecek olan toplantısında faiz beklentileri yüzde 60 ihtimalle 50, yüzde 40 ihtimalle 75 baz puan artması yönünde. 

St. Louis Fed Başkanı James Bullard faiz kararı ile ilgili açıklamasında, “Enflasyon üzerinde kayda değer şekilde aşağı yönlü baskı kuracak politika faizi seviyesine hızla hareket etmeliyiz” ifadelerine yer verdi. 

Buna karşılık olarak Kansas City Fed Başkanı Esther George ise, faiz artırma hızında daha yavaş hareket edilmesini savunurken, enflasyon etkilerinin ne kadar geç hissedildiğini vurgulayarak kademeli olarak faiz artışına gidilmesi görüşünde.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, gündemde yer alan yüksek enflasyona, FED tarafından acil müdahale edilmesini söyledi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler