Luna Foundation, DeFi protokolüne 450 milyon dolar yatırım yaptı

Luna Foundation Guard (LFG), DeFi protokolü Anchor Protocol'ün (ANC) gelir rezervlerine yaklaşık 450 milyon TerraUSD (UST) yatırım yapıyor.

Luna Foundation, DeFi protokolüne 450 milyon dolar yatırım yaptı

10 Şubat'ta Luna Foundation Guard (LFG), Terra DeFi protokolü Anchor Protocol'ün gelir rezervlerine 450 milyon dolar ekleyeceğini duyurdu. Terra'nın yaratıcısı Do Kwon'un vakfı, DeFi borç verme protokolünün 2022'nin geri kalanı için stabilcoin UST'deki nispeten yüksek yüzde 20'lik getirisini korumasına yardımcı oluyor ama bunu neden yapıyor?

Anchor Protocol, yatırımcılara ABD doları üzerinde nispeten güvenli bir getiri vaat ettiği için Terra DeFi ekosisteminin kalbinde yer alıyor. 

Örneğin, Aave'de yatırımcılar yatırılan stablecoinlerden yalnızca  yüzde 5-10'luk bir getiri elde ederken, Anchor Protocol'de bir yıldan fazla bir süredir sabit yüzde 20'lik bir getiri elde ediyorlar. Sonuç olarak, Anchor Protocol, Terra ekosistemindeki açık ara en önemli DeFi protokolü haline geldi ve şu anda yaklaşık 10 milyar dolarlık UST'yi yönetiyor...

Ancak UST'nin yüzde 20'lik yıllık getirisini sağlamak için gereken gelir rezervleri, borçlanma eksikliği nedeniyle son aylarda yüzde 80'den fazla düştü. Yüzde 20'lik getiri daha uzun süre garanti edilemezdi ve yüzde 13-15'e düşerdi.

Terra Topluluğu, DeFi Kabulünü Artırmak İçin 40 Milyon Dolarlık Yatırım Yapıyor

Sadece birkaç ay önce Crypto.com, pazarlama amacıyla Los Angeles'taki Lakers Stadyumu'nun isim haklarını satın aldı. Terra şimdi davayı takip ediyor ve Washington Nationals beyzbol takımıyla beş yıllık bir sponsorluk anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmaya yönelik ilk adımlar Ocak ayında başladı. Terra Blockchain'in arkasındaki şirket olan Terraform Labs'ın kurucu ortağı Do Kwon, o sırada henüz ismi açıklanmayan bir profesyonel spor franchise ile bir ortaklık için fon sağlanacağını duyurdu.

Kwon'un orijinal teklifine uygun olarak, Washington Nationals ile yapılan bir anlaşmaya yaklaşık 40 milyon dolar yatırım yapılacak.

Etiketler