Chainlink Nedir? Nasıl Satın Alınır ve Nasıl Gönderilir?

Chainlink, LINK olarak piyasa da bilinmektedir. Dünya genelinde işlem gören ve merkezi olmayan elektronik bir para birimidir.

Chainlink Nedir? Nasıl Satın Alınır ve Nasıl Gönderilir?

Chainlink nedir? son zamanlarda merak edilen bir sorudur. Öncelikle piyasa da LINK olarak tanımlanan bir para birimidir. Chainlink, akıllı sözleşmeler ile blockchain ağında bulunan veriler ve ağ dışında kalan veriler ile bağlantılıdır. Kripto para piyasasında dikkatleri üzerine çeken bir para birimidir. Chainlink kripto para birimine yatırım yapan kişi sayısı her geçen gün artıyor. 2017 yılı Haziran ayında kısaltılmış hali LINK olan Ethereum Blockchain ERC-20 tabanlı bir şekilde Chainlink başlatılmıştır. San Francisco şehrinde faaliyetlerine devam eden bir şirkettir. Chainlink, Blockchain ile güvenli bir sisteme sahiptir.

Chainlink, veri beslemesi olan veya başka bir API'ye sahip durumda ki kişilerin Chainlink karşılığında akıllı sözleşmelere sunma imkanı sağlıyor. Bu yüzden Chainlink, LINK olarak tanımlanıyor. Dolayısı ile "bağlantı" anlamına geliyor. Tüm dünya geneline hizmet eden bir kripto para birimidir. Aynı zamanda zincir dışı programlarda da yer alan bir para birimidir. Chainlink merkezi olmayan bir “oracle (uzman)” ağı olarak kullanıcılarına hizmet vermektedir. Peki, Chainlink nasıl satın alınır?

Chainlink Nasıl Satın Alınır?

Chainlink satın almak oldukça kolay bir işlemdir. LINK sahibi olmanım tek bir yolu bulunuyor. Bu da platform üzerinden gerçek para birimi ile Chainlink satın alınmasıdır. Fiyatı piyasa da arz talep ilişkisine bağlı olarak oluşmaktadır. 1 Chainlink, 1 TL'den büyük olması ve daha küçük tutarda da işlem gerçekleştirilmelidir. Fakat Chainlink alım satım işlemi yapabilmek için LINK hesabınızın olmanızı gerekmektedir. Bunun için kripto para platformlarından birine üye olabilirsiniz. Sanal bir cüzdan oluşturarak Chainlink satın alabilirsiniz.

Chainlink Nedir

Chainlink Nasıl Gönderilir?

Chainlink göndermek için kripto para platformuna üye olmanız gerekiyor. Daha sonra panel de bulunan "Cüzdan" seçeneğine tıklayın. Buraya göndermek istediğiniz hesabın bilgileri ile göndermek istediğiniz tutarı girmeniz gerekiyor. Aslında Chainlink göndermek çok kolay bir işlemdir. Eğer sizler de Chainlink nasıl gönderilir? sorusunu merak ediyorsanız ilk önce bir kripto para platformuna üye olmalısınız.

Chainlink Cüzdanı Ne İşe Yarar

Chainlik cüzdanı ne işe yarar biliyor musunuz? Genelde bu soru çok merak edilir ve dolayısı ile araştırılır. Sizde konuya hakim olmak istiyorsanız doğru sayfadasınız chainlink cüzdanı; kişinin hesabında kalan bakiyeyi göstermektedir. Aynı zamanda cüzdanda mevcut halde bulunan parayı trafsfer edebilme işlemini gerçekleştirir.

Chainlink Hangi Ülkenin

Chainlink hangi ülkenin? Hemen sizlere merak edip araştırdığınız bu sorunun cevabını verelim. Chainlik hiçbir ülkeye ait değildir. Hiçbir merkeze bağlı değildir.

Chainlik Özellikleri Nelerdir?

Chaninlikin birçok özelliği vardır. Şimdi sizlere bu yazımızda bu özelliklerden bahsetmek istiyoruz. İşte chainlink özelikleri şu şekildedir

  • Merkezi olmamakla beraber hiçbir yere bağlı değildir.
  • Veri bağlantısı harici bir şekilde gerçekleşir
  • Profesyonel ağ niteliğinde olduğu bilinmektedir
  • Dijital sözleşme kapsamında bulunurlar

Chain Link Avantajları

Chainlinkin birçok avantajı bulunmaktadır. Peki, nedir bu avantajlar hemen sizlere bu konudan bahsetmek istiyoruz. İşte birçok kişinin merak ettiği chainlink avantajları

  • Farklı mimari bileşen tercih edebilme imkânı bulunmaktadır
  • Cion satın alma ve aynı zamanda sözleşme gibi özellikleri aynı anda kullanabilirler
  • Blok zinciri kullanımını gerçekleştirebilirler
  • Veri talep etme yetkileri bulunmaktadır. Bu nedenle de chanlik kullanan kişiler ekosisteme giriş yaparak istedikleri zaman veri talep edebilirler. En bilinen avantajı budur.
  • Kaldıraç ve aynı zamanda borç verme işleminde şeffaf davranırlar
  • Orecle ağı kullanmaya yardımcı olur.
Etiketler