Bitcoin fiyatları neden tekrar yükselişe geçti?

Enflasyon verileri piyasaları germeye devam ediyor ancak Bitcoin istikrarlı. Sıradaki ne? Bitcoin fiyatlarında tekrar yükseliş tarafına geçişin ana nedenleri.

Bitcoin fiyatları neden tekrar yükselişe geçti?

Bitcoin fiyatı, 22 Ocak'taki en düşük seviyelerinden bu yana biraz yükselmeyi başardı. Ancak, 45.000 dolar işareti şu an için biraz daha beklemek gerebilir. Ancak 10 Şubat'ta açıklanan ve şu anda tüm piyasayı derinden etkileyen ABD'den gelen son enflasyon verileri büyük bir belirsizlik yaratıyor.

Enflasyon verileri yükselmeye devam ediyor

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) açıklanması gerçek bir şok oldu. 10 Şubat Perşembe günü, Ocak 2021'dekinden yüzde 7,5 daha yüksekti. Bu, ABD Merkez Bankası'nı harekete geçmesi için muazzam bir baskı altına sokuyor. Aynı zamanda, getiri eğrisi giderek daha düz hale geliyor. Bunların tersine dönmesi, yani kısa vadeli faiz oranlarının uzun vadeli tahvillerinkinden daha yüksek olması durumunda, bu geçmişte bir durgunluğun güvenilir bir göstergesi olmuştur.

En son enflasyon bu kadar yüksek olduğunda, ABD Merkez Bankası'nın taban oranı yüzde 11,5'ti. Dolayısıyla Fed'in manevra alanı son derece sınırlı. Merkez bankasının faiz oranlarını ne kadar artırabileceğini göreceğiz. Bu şok edici habere ve piyasalardaki buna bağlı belirsizliğe rağmen, Bitcoin dün şaşırtıcı bir şekilde istikrarlıydı. Bununla birlikte, birçok zincir üstü gösterge yükselişini sürdürüyor. Bitcoin'in yükselişinin nedenleri şöyle sıralanıyor... 

1 - Bitcoin arzı düşüyor

Oldukça basit bir değerlendirme ile başlayalım. Şu anda borsalarda ne kadar Bitcoin var? Şekil 1, payın yıl içinde yaklaşık yüzde 17'den yüzde 13'e düştüğünü gösteriyor. Birçok hodler'ın madeni paralarını borsalardan soğuk cüzdanlardaki depolarına giderek daha fazla kripto aktardığının bir işareti. 

Sonuç: Mevcut, ticareti yapılabilir Bitcoin arzı istikrarlı bir şekilde düşüyor. Rakam ayrıca, daha güçlü bir boğa piyasasını engelleyen her şeyden önce (hala) oldukça kısıtlı talep olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bununla birlikte, eğilim devam ederse ve talep keskin bir şekilde artarsa, mevcut durum Bitcoin fiyatı için son derece yükseliş olacaktır.

Bitcoin fiyatları neden tekrar yükselişe geçti? - Resim : 1

2 - Harcanan çıktı kâr oranı

Daha yakından inceleyeceğimiz bir sonraki gösterge, harcanan çıktı kâr oranı olarak adlandırılan orandır. Kulağa çok hantal geliyor, ancak temelde hızlı ve kolay bir şekilde açıklanıyor. Bu, Bitcoin'in yatırımcılar tarafından kârlı mı yoksa zararlı mı satıldığını ifade eder.

 Zincir üstü analitik platformu cam düğümü göstergeyi bir Bitcoinin satış fiyatı ile ödenen fiyat arasındaki oran olarak tanımlar. Bu eşik yatay çizgi ile temsil edilir. Çizginin altındaki herhangi bir şey, yatırımcıların Bitcoinlerini zarara uğrattığı anlamına gelir. Yukarıda, kârla sattıkları anlamına gelir. Gördüğünüz gibi, bu gösterge eşiği birkaç gün önce geçti. Bundan, muhtemelen satmak isteyen herkesin, yani uzun vadeli bir yatırımla ilgilenmeyenlerin zaten sattığı sonucu çıkar.

 Bitcoin fiyatları neden tekrar yükselişe geçti? - Resim : 2

3 - Sermaye girişleri

Piyasadaki momentumun ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir gösterge, piyasa gerçekleşen gradyandır. Bu aynı zamanda sermaye girişlerinin gücü hakkında bilgi sağlar ve deyim yerindeyse sermaye girişlerine göre piyasadaki ivmeyi modellemektedir. Şekil 3, 14 günlük gradyanı göstermektedir. Glassnode'a göre pozitif bir eğim, önümüzdeki 14 gün içinde beklenen bir fiyat artışını duyuruyor. Negatif bir gradyan tam tersi anlamına gelir. Şekil 3'ten görülebileceği gibi, son birkaç gün içinde daha güçlü bir yükseliş yaşandı ve gösterge pozitif bölgeye sıçradı. Bu göstergeye dayanarak, önümüzdeki 14 gün içinde yükselişin devam etmesi muhtemel görünüyor.

Bitcoin fiyatları neden tekrar yükselişe geçti? - Resim : 3

Sonuç: Bitcoin için iyi bir başlangıç ​​pozisyonu!

Boğa piyasasının devamı için temeller atılmış görünüyor. En azından, dikkate alınan zincir üstü göstergelerin önerdiği şey budur. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatını 45.000 doların üzerine çıkarmak için bir katalizör gerekebilir. Bitcoin'i ödeme olarak kabul eden başka bir ülke veya bir spot ETF ile ilgili olumlu haberler olması fiyat hareketinin  yaşanması için öncü bir temel haber akışı olacaktır.

Ancak, yalnızca zincir üzerindeki bireysel göstergelere dayalı bir yatırım kararı verilmesi tavsiye edilmez. Yine de bunlar, şu anda hangi piyasa döngüsünde olduğunuzu kabaca yönlendirmek için bir tür referans noktası olarak hizmet edebilir. ABD Federal Rezervi'nin daha fazla eyleminin de daha fazla belirsizliğe neden olması muhtemeldir. Bu, şu anda enflasyonla mücadele ile olası bir resesyonun önlenmesi arasında dar bir yolda ilerliyor. Sonuç hala belirsiz. Ancak son aylarda, yüksek değerli teknoloji hisseleri ile kripto sektörü arasında güçlü bir ilişki var. Bu eğilimin sadece geçici olup olmadığı zaman içinde görülecektir.

Alış 63243.26
Satış 63243.27
Değişim 0%
Son Değer 63243.27
En yüksek 66867.07
En düşük 61680
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler